A-tím 1.3.2015

Holúbek potvrdil streleckú formu, Rabiu sa teší z prvého presného zásahu

Trojmesačné čakanie na fortunaligový kolotoč sa skončilo. V zápase proti Banskej Bystrici (2:0) sa o všetkom rozhodlo už v prvej polovici úvodného dejstva. Na gól Jakuba Holúbeka nadviazal Ibrahim Rabiu. Zverenci trénera Martina Ševelu tak udržali kontakt s vedúcou Žilinou.

Na úvodný presný zásah nemuseli diváci na Sihoti dlho čakať. Už po necelých desiatich minútach sa dostal do zakončenia Jakub Holúbek. Netradične prsiami poslal loptu do siete a dal signál divákom, aby prvý raz vybuchli radosťou. „Gino nacentroval loptu z krídla. Neviem či chcel Jairo zakončovať, alebo mi prihrať. Loptu som dostal do dobrej pozície. Bola predo mnou už iba prázdna brána,“ povedal po zápase najlepší strelec zimnej prípravy.

V generálke na ligový ročník proti Frýdku-Místku sa presadil dva razy. Naviac trafil žrď. Vtedy povedal, že si gól odložil na Banskú Bystricu, čo sa aj potvrdilo. „Teší ma to. Dúfam, že aj v ďalších zápasoch to bude padať mne aj spoluhráčom,“ dodal s úsmevom stále mladý stredopoliar.

Prvý gól za AS strelil nigérijský stredopoliar Ibrahim Rabiu, keď ťažil z prihrávky Gina Van Kessela. „Jednoducho som sa snažil nabehnúť si do voľného priestoru. Lopta sa dostala až ku mne na zadnú žrď. Mal som dostatok priestoru aj času na dobré zakončenie. Nemohol som nedať gól,“ tešil sa 23-ročný rodák z Kana.

Niekdajší mládežnícky reprezentant Nigérie sa tak mohol tešiť nielen z presného zásahu, ale aj z prvých jarných bodov. „Pre nás je to dobrý štart do jari. Chceli sme sa rozbehnúť víťazstvom a podarilo sa nám to,“ doplnil Rabiu.

Napriek pozitívam ale bolo na výkone vidieť viacero chybičiek krásy. Najmä po prestávke sa vytratili presné prihrávky a akoby sa na kopačky vkrádala nervozita. „Tempo už nebolo podľa našich predstáv. Z našej strany to do budúcna musí byť rýchlejšie. Mrzí nás aj slabšie využívanie gólových šancí. Potrebujeme ešte zlepšiť viacero herných činností,“ zamyslel sa Holúbek.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa