Aktuálne 11.3.2015

Kapitán Šemrinec tlak necítil, po góle sa zaprisahal

Pri neúčasti Petra Kleščíka v základnej jedenástke proti Žiline si navliekol kapitánsku pásku. Po vzore Miloša Volešáka ju na ruke opäť mal brankár, tentoraz Igor Šemrinec. Prvý raz a hneď vo veľmi dôležitom zápase.

„Bolo to rozhodnutie realizačného tímu. Jedno je ale isté. Keby Kleščo nastúpil, tak by som mu ju hneď odovzdal. Všetci v kabíne vieme, že práve on je kapitánom a lídrom na ihrisku aj mimo neho,“ povedal po zápase Igor Šemrinec.

Mať na ruke kapitánsku pásku nie je pre hráčov rutinná záležitosť. A už vôbec nie v šlágri kola. Pre niekoho by to bol záväzok, ktorý by mu zväzoval nohy, v prípade gólmanov aj ruky. U rodáka z Prievidze to neplatilo. „Pred toľkými vynikajúcimi fanúšikmi som inak ako v kľude ani nemohol byť. Bodaj by bolo podobných zápasov v našej lige čo najviac. Nebol som z pásky nervózny. Bolo pre mňa česť mať ju na rukáve v majstrovskom zápase. Počas deväťdesiatich minút som sa sústredil na vlastný výkon a veci, ktoré dokážem ovplyvniť,“ doplnil dvadsaťsedemročný brankár.

Kapitánske skúsenosti gólmana mohol čerpať od niekdajšieho spoluhráča Miloša Volešáka, ktorý takýmto spôsobom priviedol Trenčín do európskeho pohára číslo dva. Lenže, predsalen je z vlastnej šestnástky náročnejšie komunikovať s rozhodcami. „Aj brankár môže zo svojho postavenia za určitých okolností riešiť situácie z bránkovej čiary, pokiaľ je na to čas a priestor. Čegy a Holub boli mojimi predĺženými rukami. Na základe dlhoročných skúseností vedia komunikovať s rozhodcami,“ vysvetľoval Šemrinec.

Pri jedinom góle v jeho sieti si vnútorne vynadal. Hoci Mihalík trafil loptu perfektne, cítil, že mohol strelu z väčšej vzdialenosti vytesniť. „Zaprisahal som sa, že do konca zápasu už nemôžem inkasovať. Predsavzatie sa mi podarilo naplniť,“ doplnil na záver najbradatejší brankár v lige.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa