A-tím 2.5.2015

Šemrinec vychytal hviezdy Senice, Čögley ďakuje fanúšikom

Slogan „This is my sen“ sa začína napĺňať. Čiastkový cieľ v podobe víťazstva v Slovnaft Cupe sa stal skutočnosťou. Po popradskom víťazstve nad Senicou na pokutové kopy zodvihli zverenci trénera Martina Ševelu nad hlavy národný pohár.

„Tie pocity sú neopísateľné. Práve pre ne hráme futbal. Spravodlivosť v závere zvíťazila. Boli sme lepším tímom,“ povedal šťastný kapitán Igor Šemrinec.

Napriek celozápasovej prevahe AS dospel duel až do dramatického záveru v podobe striel zo značky pokutového kopu. Práve náš gólman dokázal vychytať až tri hviezdy súpera a levím podielom prispel k zisku trofeje. „Neuvedomujem si, komu som jedenástky chytil. Sústredil som sa sám na seba a snažil sa dodržiavať pokyny, ktoré som si dohodol s trénerom,“ pokračoval radostne prievidzský rodák.

V rozstrele zachoval chladnú hlavu a v prvom rade čakal na to, čo urobí súper. „Hráči mali za sebou stodvadsať minút hry. Zapôsobila únava a psychika. V týchto momentoch som čakal do poslednej chvíle na reakciu protihráča. Oplatilo sa,“ poznamenal Šemrinec, ktorý sa pri poslednom pokutovom kope v podaní Kalabišku ani nepohol a súper mu loptu poslal priamo do rúk do stredu bránky.

Zápas sa pritom vôbec nevyvíjal v náš prospech. Už v úvode zápasu si Peter Čögley loptu nešťastne zrazil do vlastnej siete. „To sa stáva. Keby som sa mal týmto momentom zaoberať počas celého zápasu, chlapcom by som nepomohol. Rýchlo som to hodil za hlavu a šiel ďalej,“ povedal stroho skúsený obranca.

V ďalších minútach sme pritlačili Seničanov pred vlastnú šestnástku. Niekoľkokrát nastrelili konštrukciu brány. V sieti skončilo iba zakončenie Ibrahima Rabiua. Nezlomná vôľa a ochota ísť za dobrým výsledkom hnala hráčov za spoločným cieľom – víťazstvom. „Šli sme až na dno svojich síl. Veľmi sme túžili získať pohár. Aj keď sa nám nedarilo strieľať góly, nevzdávali sme sa. O osude zápasu sme mohli kľudne rozhodnúť už počas deväťdesiatich minút,“ pokračoval rodák z Trenčianskej Turnej.

Obrovské ďakujeme patrí fanúšikom. Vlakový výjazd, ktorý nemá obdobu, perfektné povzbudzovanie a spoločná radosť na záver je impulzom do ďalšej práce. „Futbal sa hrá pre ľudí a včera sa to potvrdilo. Práve kvôli nim sme nemohli prehrať. Veľmi si ich podporu vážime a dúfame, že si podobný spoločný radostný moment vychutnáme v tejto sezóne ešte raz,“ dodal na záver Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa