Aktuálne 3.6.2015

Tréner prikázal premiantovi Jančovi, aby sa nebál hrať

Osemnásť rokov oslávi až v polovici letných prázdnin, no už má za sebou premiéru vo Fortuna lige. Denis Jančo nastúpil na ihrisku Zlatých Moraviec na posledných sedem minút riadneho hracieho času a užil si ich naplno.

O tom, že zasiahne do zápasu, sa dozvedel až priamo počas zápasu. Keď sa za postrannou čiarou rozcvičoval so spoluhráčmi, tréner ukázal práva na neho. „Veľkú nervozitu som nepociťovali. Vyhrávali sme o tri góly, takže už bolo v podstate o všetkom rozhodnuté,“ povedal na úvod zamarovský rodák.

Ofenzívne ladený záložník sa snažil, aby si pobyt na ihrisku maximálne užil. „Hralo sa mi výborne. Loptu som mal na nohe dosť často. Ochutnal som, aké je hrať proti mužom. Je to skvelá skúsenosť. Tréner mi povedal, nech hrám jednoducho a vyskúšam aj nábehy za obranu. Jednoducho, aby som sa nebál hrať,“ pokračoval Jančo.

Práve Denis Jančo bol jedným z prvých zúčastnených v projekte klubu pod názvom „Mladý hráč mesiaca“, ktorý má motivovať nádejných futbalistov AS Trenčín. Začiatkom roku 2012 mal šancu ako člen „pätnástky“ nakuknúť do kabíny a zatrénovať si s „áčkom“. Celkovo bol tretím z mladíkov, ktorí absolvovali tréningovú jednotku s prvým mužstvom (viac priložené video ASTV). Ešte pred ním sa dostalo tejto pocty Michalovi Valjentovi a Richardovi Beďatšovi. „Na to obdobie si spomínam veľmi dobre, hoci je to už dávno. Bolo to moje prvé skúsenosti s mužmi. Cítil som sa skvele a som rád, že niečo podobné môžu mladí hráči absolvovať,“ pochvaľoval si mládežnícky reprezentant Slovenska.

V sobotu premiéra vo Fortuna lige, v nedeľu pomohol dorastu k striebru 

Dnes už má možnosť byť súčasťou kabíny prvého tímu, s ktorým absolvuje väčšinu tréningov. S výberom do 19 rokov trénuje poväčšinou iba pred zápasmi. Jeden dôležitý „devätnástka“ absolvovala v nedeľu, keď vyhrala v Banskej Bystrici (2:1) a získala strieborné medaily, hoci v polčasovej prestávke ťahala za kratší koniec. „Príliš sme si nepripúšťali tlak. Jednoducho sme šli do zápasu s cieľom zvíťaziť ako v každom inom zápase. Podarilo sa nám nepriaznivý výsledok otočiť. Po zápase nasledovali klasické pokriky a panovala skvelá nálada,“ poodhalil nedeľnú radosť z titulu vicemajstra Jančo.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa