Aktuality - archiv 9.10.2008

Demy, Dr. Klaun a AS pokrstili spoločný kalendár

Vo štvrtok podvečer sa stretli zástupcovia AS Trenčín, domova sociálnych služieb Demy a Fondu Dr. Klauna. Spolu pokrstili spoločný kalendár na rok 2009.

Vo štvrtok podvečer sa v trenčianskom Magnus Centre stretli zástupcovia AS Trenčín, domova sociálnych služieb Demy a Fondu Dr. Klauna. Spolu s oficiálnymi hosťami pokrstili spoločný kalendár na rok 2009.

Fotenie kalendára sa uskutočnilo začiatkom augusta. Modelmi boli futbalisti AS, klauni, deti z Demy a svojím dielom prispeli aj fanúšikovia. Športový deň sa niesol v priateľskom duchu. Deti sa snažili vžiť sa do úlohy športovcov, hráči na ne naopak dávali pozor a trpezlivo im vysvetľovali všetky súvislosti spojené s futbalovým zápasom. Počas príjemného dňa sa zrodilo viacero zaujímavých fotografií. Tie sa stali podkladom pre kalendár symbolizujúci spájanie sa svetov vrcholových športovcov a hendikepovaných detí.

Ďalšie spoločné stretnutie detí s futbalistami nasledovalo vo štvrtok 9. októbra. „Starí známi“ sa stretli v Magnus Centre pri príležitosti krstu kalendára. Krátko po 18.00 h sa začal oficiálny program. Prítomní hostia sa vrátili k fantastickej atmosfére počas fotenia jednotlivých záberov. Zakladateľ fondu Dr. Klauna Jacques van der Linden vysvetlil, že keď začal podnikať na Slovensku, chcel urobiť niečo šľachetné pre jeho obyvateľov. Táto myšlienka ho motivovala založiť dobročinný nadačný fond zhromažďujúci financie na pokrytie divadelných predstavení pre deti v domovoch sociálnych služieb, v špeciálnych internátnych školách pre deti s rôznymi postihnutiami a v ďalších špecializovaných zariadeniach. Riaditeľ Demy Tibor Gavenda vzápätí potvrdil, že tieto predstavenia majú u detí obrovský ohlas.

V nasledujúcom bode programu generálny manažér klubu Róbert Rybníček odovzdal nadačnému fondu Dr. Klauna symbolický šek v hodnote 40 000 korún. Túto sumu medzi sebou vyzbierali hráči, realizačný tím a manažment AS Trenčín. Vyvrcholením večera bol samotný akt pokrstenia kalendára. Spoločné dielo malo netradične troch krstných rodičov. Kapitán AS Lubor Knapp, populárny mím Vladimír Kulíšek, ale najmä Miška z domova sociálnych služieb Demy si pri vystúpení na pódium vyslúžili dlhotrvajúci potlesk. Nekrstilo sa sektom ani šampanským, ale červenými klaunovskými nosmi, ktoré krstní rodičia vysypali na kalendár. Ešte dlho po absolvovaní tohto symbolického aktu znel aplauz. Miška si hneď po tejto malej slávnosti vzala jeden z kalendárov a už ho nikomu nedala. Listovala si v ňom ešte dlho po ukončení oficiálnej časti programu.

Kalendár je od piatka 10. októbra vo voľnom predaji na viacerých miestach v Trenčíne. Jeho cena je 150 Sk. Kompletný výťažok z akcie je určený pre dobročinný fond Dr. Klauna.

Predajné miesta kalendára:
Predajňa Tabak Lauko na Mierovom námestí, KIC (Sládkovičova ul.), sekretariát AS Trenčín (športová hala), pokladne na štadióne počas domácich zápasov AS, trafiky Bresman: MAX, Kaufland, Masaryčky, Rozkvet, Tesco, Magnus, Úspech

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa