Aktuálne 1.9.2015

V reprezentačných nomináciách rekordný počet hráčov AS Trenčín

Prebiehajúci týždeň sa nesie v znamení medzinárodných a kvalifikačný zápasov reprezentácií. Až pätnásť nominácií do najcennejšieho dresu sa ušlo hráčom AS Trenčín.

Slovenská futbalová reprezentácia do 23 rokov nastúpi v stredu vo finále Challenge Trophy proti rovesníkom z Turecka. V tíme trénera Pavla Hapala sa nachádza až štvorica našich hráčov - Adrián Chovan, Matúš Bero, Lukáš Skovajsa a Dávid Guba. Navyše, nechýbajú ani naši bývalí hráči Tomáš Malec, Stanislav Lobotka, Tomáš Brigant a Róbert Mazáň. Až osem futbalistov má alebo má silnú väzbu na AS.

Nový kvalifikačný cyklus začína „dvadsaťjednotka“. Na prvý zápas v Bielorusku (6. septembra) sa ocitli v zostave brankár Adrián Chovan, obranca Lukáš Skovajsa, a dvojica stredopoliarov Matúš Bero a ešte pred týždňom náš hráč Stanislav Lobotka. „Nomináciu do reprezentácie vnímam veľmi pozitíne. Hrať za národný tím je pre mňa obrovská pocta a zároveň motivácia odovzdať čo najlepší výkon. Zároveň je to dôkaz, že niečo robím dobre. Samozrejme, stále sa chcem zlepšovať a dokazovať, že medzi týchto chalanov právom patrím,“ povedal Matúš Bero, ktorý by sa mal stať jedným z lídrov tímu.

Reprezantačný výber do 19 rokov odohral dnes (1:0) a následne vo štvrtok dva prípravné zápasy proti Slovinsku. V rámci prípravy na kvalifikačný turnaj v Rusku tréneri rátajú aj s dvojicou našich hráčov Tomášom Šalatom a Denisom Jančom. V realizačnom tíme je tiež tréner brankárov Roman Hodál. 

Stredopoliar Denis Jančo postupne prechádza všetkými reprezentačnými výbermi od najmladšej „pätnástky“ až po tú súčasnú. „Byť medzi najlepšími hráčmi vo svojej kategórii je pre mňa veľká vec. Mám možnosť porovnať schopnosti s rovesníkmi z celého Slovenska a zároveň aj s hráčmi z rôznych končín sveta. Reprezentácia je zároveň príjemnou zmenou, možnosťou poznať rôzne krajiny a odlišné herné štýly,“ poznamenal Jančo.

Výber Slovenska do 18 rokov po domácom Memoriáli Václava Ješka nastúpi na ďalší tradičný turnaj štyroch krajín vo Švédsku. Na zverencov trénera Milana Malatinského čaká od štvrtka trojica silných súperov. Členmi jeho nominácie je aj brankár Samuel Vavruš, obranca Martin Šulek a útočník Milan Kvocera.

Dvojica našich hráčov Ibrahim Rabiu a Kingsley Madu posilnila reprezentačný výber Nigérie. Tá v rámci kvalifikácie na kontinentálny šampionát odohrá sobotňajší zápas v Tanzánii a následne priateľský zápas proti Nigeru. Po vyradení Kuby hrá ďalšie kolo kvalifikácie na nadchádzajúci svetový šampionát Gino van Kessel reprezentujúci Curacao.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa