Fanúšikovia 2.9.2015

Fanúšikovský UAFA Cup priniesol 1000 eur pre útulok

Légia Laugaricio, Ultras Trenčín, Partisans Dúbravka a nezávislá iniciatíva „Tribúny sú naše“ usporiadali v spolupráci s klubom AS Trenčín už tretí ročník protirasistického a protixenofóbneho futbalového turnaja UAFA Cup. Ten sa uskutočnil ešte v závere júna na štadióne na Sihoti. Výťažok z podujatia vo výške 1000 eur putuje na podporu občianskeho združenia „Trenčianske labky“, ktoré sa venuje záchrane a pomoci pre opustené a týrané zvieratá. Predchádzajúce ročníky turnaja priniesli na charitatívne účely spolu 1500 €.

„Už tradične musíme povedať, že sme prežili vynikajúci deň. V areáli sa počas dňa pohybovali asi štyri stovky ľudí. Boli tu celé rodiny s deťmi a panovala skvelá atmosféra. Presunutie turnaja zo štadiónu Odevy na hlavné ihrisko zlepšilo nielen celkové zázemie pre hráčov a fanúšikov, ale dotiahlo aj veľa divákov, ktorí sa zastavili počas sobotňajšej prechádzky na trenčiansky ostrov. Zmenu veľmi pozitívne vnímali a všetci účastníci turnaja,“ povedal PR manažér klubu Martin Galajda a dodal: „Pre náš klub je sympatický aj protirastický rozmer akcie. Všetci vieme, že jednou z hlavných kampaní UEFA dnes je boj proti rasizmu na štadiónoch.“

Pokiaľ pred dvoma rokmi sa turnaja zúčastnilo sedemnásť slovenských tímov, pred rokom to bolo už dvadsať družstiev a tento rok dvadsaťštyri z Trenčína a okolia, Bratislavy, Žiliny, Prahy, Otrokovíc a bieloruského Minska. „Z pohľadu ohlasov účastníkov išlo o zatiaľ najúspešnejší a najzaujímavejší ročník. Tento turnaj bol opäť o tom, aby sa stretli ľudia s podobnými názormi. Aby prekonali rozdiely v tom, kto je fanúšikom akého klubu, alebo z akého mesta pochádza. Chceme sa zabaviť so starými a novými kamarátkami a kamarátmi v dobrej atmosfére. Stretneme sa o rok,“ prináša stanovisko organizátor turnaja.

Čo priniesol UAFA Cup 2015?

V areáli na účastníkov čakala nielen pestrá ponuka jedla a občerstvenia, ale aj detský kútik s aktivitami a trampolínou, či spestrenie v podobe maľovania tvárí. O hudobnú produkciu na turnaji sa postaral populárny slovenský drum-and-bass producent formátu B-Complex spolu s bratislavským triom The Ugly Selectors. Večerný program pokračoval v klube Lúč. Prednášku o politike na tribúnach viedol bývalý dlhoročný člen Commando Ultrá (Olympique Marseille) Sebastien Louis. Po skončení prvého diskusného bloku nasledovalo premietania krátkeho filmu Beverly a následná diskusia s producentom filmu a bývalým vodcom fanúšikovskej skupiny Inter City Firm (West Ham United) Cassom Pennantom.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa