Aktuálne 4.9.2015

Gubu potešil návrat do reprezentácie, vníma aj silný trenčiansky rukopis

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa stala víťazom Challenge Trophy 2015. Vo finálovom dueli v Myjave aj so silným rukopisom hráčov AS Trenčín zdolala rovesníkov z Turecka (2:2, 3:2 na strely zo značky pokutového kopu).

Boj o prestížnu trofej trval dva roky. Aj preto sa do neho mohli zapojiť aj hráči, ktorí do aktuálnej „dvadsaťjednotky“ už nepatria. Jedným z nich je Dávid Guba. Byť súčasťou reprezentácie po dlhšej dobe bol pre rýchlonohého stredopoliara príjemný pocit. „Som rád, že si na mňa tréner Hapal spomenul a zavolal ma. Byť súčasťou reprezentácie je skvelý pocit,“ povedal na úvod rodák z Vydrane.

Z finálového triumfu mal veľkú radosť, hoci pri rozhodujúcich momentoch už na ihrisku nebol. V 68. minúte ho vystriedal Lukáš Haraslín. „Tento pohár patrí množstvu hráčov, ktorí za celé obdobie boli súčasťou tímu. Predbehli sme futbalové krajiny ako Anglicko či Turecko. Z prvenstva mám úprimnú radosť,“ tešil sa Guba.

Slováci počas celého duelu udávali tempo hry. Boli aktívnejší a v mnohých fázach lepším tímom, no do polčasu inkasovali dva razy a žiadny gól nedali. „Súper udrel prakticky z prvej strely na bránu. Turci boli silní na lopte, ale nevzdávali sme sa. Po prestávke sme ešte pridali, prišiel kontaktný gól a napokon sa mužom zápasu stal Tomáš Malec,“ poznamenal na margo myjavského finále dvadsaťštyriročný krídelník AS.

Výrazný podpis na celkovom triumfe mali hráči AS Trenčín. Do boja o prvé miesto zasiahol okrem Dávida Gubu aj Lukáš Skovajsa, z bývalých hráčov sa predstavil Tomáš Brigant a Tomáš Malec. Práve útočník Olomouca v záverečnom tlaku posunul hlavičkou zápas do predĺženia. V tíme je aj brankár Adrián Chovan a oporami mužstva boli počas dvoch rokov Stanislav Lobotka a Matúš Bero. „Trenčiansky rukopis na mládežníckych reprezentáciách je neodškriepiteľný. Potvrdzujú ho aj posledné nominácie do mládežníckych výberov Slovenska. Aj súčasná dvadsaťjednotka bude veľmi silná. Držím chlapcom palce,“ dodal na záver Guba.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa