Zápasy - archiv 18.10.2008

Po štvorzápasovej víťaznej sérii prehra v Ružomberku

MFK Ružomberok „B“ – AS Trenčín 3:1 (2:1).

Trenčania cestovali do Ružomberka s vedomím, že v prípade plného bodového zisku sa dotiahnu na bratislavský Inter. Po štyroch výhrach po sebe, ale v ďalšom stretnutí uspieť nedokázali. Z mesta na hornom toku Váhu si odniesli prehru 1:3.

V zostave AS sa objavil na poste pravého záložníka prekvapujúco Kaspřák. Na lavičku sa vrátil po niekoľkozápasovom tribúnovom pôste Szórád. Medzi náhradníkmi sa objavil aj Bubenko, ktorý si koncom septembra v zápase s Humenným zranil rebrá. Prvú príležitosť si vypracovali Trenčania. V 12. min rozohral Hlohovský rohový kop, po hlavičkovom biliarde spoluhráčov sa lopta dostala k Depetrisovi, ale ten trafil iba nad Smieškovu bránu. Zverenci Ivana Galáda zlyhali najmä pri štandardných situáciách súpera. V 13. mine centroval z pravej strany do pokutového územia Macko a Števko hlavou rozvlnil Volešákovu sieť. V 28. min si Macko postavil takmer na rovnaké miesto loptu opäť. Gólovou hlavičkou sa tentoraz presadil Lačný. Trenčanom chýbala ľahkosť z posledných kôl, napriek tomu si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Po Knappovom centri mieril Križko nad. Jediný gól AS dosiahol Hlohovský, za výraznej pomoci brankára Smiešku. Trenčiansky útočník namieril priamy kop z úctyhodnej vzdialenosti a pomerne ostrého uhla priamo na bránu, čo brankára "Ruže" prekvapilo a púť lopty do siete sledoval iba pohľadom. Šťastný gól Trenčanov nenaštartoval, naopak, do konca polčasu sa do dvoch príležitostí dostali hostia. Po nedorozumení stopérov Godála s Križkom vysunul Števko Lačného, jeho pokus bol ale zblokovaný. O dve minúty neskôr stratil Godál ľahkovážne loptu, a Lačný sa dostal do dobrej príležitosti znova. Volešákovu bránu ale minul.

Po prestávke sa do hry zapojili Calgaro – striedal nevýrazného Kaspřáka – a Szórád – miesto mu uvoľnil neistý Godál. Striedanie prinieslo do herného prejavu hostí pozitívny obrat. V niektorých fázach sa MFK vôbec nestretávalo s loptou. V 52. min sa prezentoval peknou strelou Gergel, domáci brankár loptu končekmi prstov vyškriabal mimo brány. Vzápätí rozohral Hlohovský roh, Calgaro sa ocitol zoči-voči Smieškovi, ale nemal dostatok času a pokoja na presné zakončenie. V tej istej minúte naservíroval Knapp center na Križkovu hlavu, ale ten mieril iba nad bránu. Trenčania nedokázali svoju optickú prevahu pretaviť do gólovej koncovky a tak prišiel v závere rozhodujúci úder. V 84. min posúdil rozhodca Hádek zákrok Szóráda na Števka ako nepovolený, a keďže sa incident udial v šestnástke AS, nasledovala jedenástka. Tú Števko, za prispenia ľavej žrde Volešákovej brány, premenil a stanovil výsledok na konečných 3:1.

MFK Ružomberok „B“ – AS Trenčín 3:1 (2:1)

Góly: 14. a 84. Števko (druhý z 11 m), 27. Lačný - 31. Hlohovský

Žlté karty: 25. Mahút, 60. Sivčevič, 64. Kukoľ - 26. Godál, 32. Križko, 71. Knapp, 83. Szórád

Domáci: Smieška – Bakoš, Balaško, Sivčevič, Mahút – Lovás (57. Sloboda), Bielák, Macko, Kukoľ – Lačný (69. Chovanec), Števko (90. Jendrišek)

Hostia: Volešák – Kleščík, Godál (46. Szórád), Križko, Peciar – Kaspřák (46. Calgaro), Knapp (82. Báez), Lukšík, Gergel – Hlohovský, Depetris

Rozhodovali: Hádek - Ádám, Chládek

Divákov: 357

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa