Aktuality - archiv 19.10.2008

Po zakopnutí na severe Slovenska ostávame na štvrtom mieste

Proti rezerve MFK Ružomberok aj s navrátilcami do zostavy Csabom Szórádom a Petrom Kaspřákom.

Pred pondelkovým tréningom vládla v kabíne AS zvláštna atmosféra. Hráči stále trávili neprípustný výsledok z Ružomberka. Nepríjemná horká chuť z prehry s jedným z outsiderov súťaže bola prisilná aj po takmer 24-hodinovom odstupe.

Peter Kleščík odohral v týždni reprezentačný duel dvadsiatok proti Maďarsku. V Senci podal solídny výkon. Na severe Slovenska ho ale nezopakoval. V defenzívnej činnosti nefungovali ani jeho spoluhráči. „Absolútne súhlasím. V obrane to bolo tentoraz veľmi zlé. Nezachytili sme dve štandardné situácie. Dostali sme úplne zbytočné góly. Naše príležitosti sme naopak nevyužili,“ hneval sa po zbabranom zápase mládežnícky reprezentant. Jeho názor podporil aj ďalší z obrancov Juraj Križko: „Záloha hrala príliš vysoko, my sme boli naopak stiahnutí. V nedeľu to ale určite nebolo o kvalite, ale o bojovnosti. Oni bojovali viac a účelnejšie. Nevedeli sme sa s tým vyrovnať. Navyše sme dosť faulovali,“ priznal Križko, ktorý sa dostal do jednej zo šancí AS, ale nepremenil ju. Svoj deň nemal ani David Depetris. „Nedostával som sa do šancí. Jednoducho, nehral som dosť dobre. Nešlo to ani ostatným chalanom. Mali sme jedinečnú príležitosť vyšvihnúť sa na vyššie priečky. Nevyužili sme ju,“ smutne konštatoval argentínsky strelec ôsmich jesenných gólov.

Ďalším z nešťastníkov bol Miloš Volešák. Napriek tomu, že veľa roboty nemal, loptu lovil z vlastnej siete až trikrát. „Zakončujúci hráči hlavičkovali z dobrých pozícií. Myslím si, že som veľa šancí na úspech nemal,“ uviedol v súvislosti s prvými dvoma gólmi "Ruže" po štandardkách. „Napriek zlému úvodu som ale veril, že tam neprehráme. Čakal som, kedy vyrovnáme. Tlačili sme ich, ale gól neprichádzal,“ odkryl svoje zápasové pocity strážca svätyne, ktorý lovil tretí „banán“ po pokutovom kope Števka.

Po dlhšom čase sa na trávniku objavila dvojica hráčov, ktorá mala patriť medzi lídrov. Petr Kaspřák odohral prvý, Csaba Szórád naopak druhý polčas. „Na začiatku stretnutia som mal ťažké nohy. Akosi pomalšie som sa rozbiehal, ale postupne som sa dostával do správneho tempa. Po vystriedaní som sledoval zápas z tribúny. Je to zakaždým veľmi ťažké. Človek nemôže ovplyvniť dianie na ihrisku. Iba som sedel a čakal, kedy to tam padne. Padlo to žiaľ na opačnej strane. Po zápase som si okamžite sadol do autobusu. Chcel som odtiaľ odísť čo najskôr,“ neskrýval hlboký smútok z nelichotivého výsledku Kaspřák. „Do druhého polčasu sme nastúpili spolu s Diegom. Myslím si, že sme získali väčšiu aktivitu. Vypracovali sme si aj niekoľko príležitostí, ale v koncovke nám to nevychádzalo,“ pridal názor Szórád. Na jedenástkový incident v závere zápasu mal odlišný názor ako arbiter stretnutia. „Kontakt tam určite nebol. Števko ten pád nafilmoval. Najskôr som si myslel, že rozhodca dá žltú kartu jemu za filmovanie, bol som prekvapený, keď ju ukázal mne,“ opísal jeden z momentov zápasu kmeňový hráč MŠK Žilina.

Gól v závere duelu nebol určite dôvodom prehry AS. Zápas sa lámal ešte pred týmto okamihom. Chýb bolo určite viacero. Tréneri i hráči majú necelý týždeň na to, aby ich odstránili a aby víťazstvom v Podbrezovej potvrdili svoje tohtosezónne ambície.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa