Aktuálne 24.9.2015

Stanovisko klubu k udalostiam stredajšieho zápasu proti Žiline

Zápas proti MŠK Žilina priniesol úchvatné futbalové divadlo a množstvo emócií. Klamali by sme sami seba, ak by sme povedali, že tie na štadióny nepatria. Niekedy sú na hrane. Inokedy sa stane, že prekročia mieru. Treba sa však poučiť a hľadať hranicu, ktorá bude rovnaká pre všetkých.

V prvom rade chceme poďakovať našim fanúšikom. Sme radi, že dokázali udržať emócie tak, aby neprerástli do niečo, čo by nás mohlo všetkých mrzieť. Cítili sme, že sa postavili za svoje mužstvo a svoj klub. Vážime si to a stojíme za nimi. Udiali sa však aj veci, ktorým sa chceme v budúcnosti vyhnúť. Oblievanie pivom a hádzanie pohárov totiž nikdy nebolo a veríme, že ani v budúcnosti nikdy nebude prejavom fanúšikov AS Trenčín. Sme veľmi radi, že ľudia v okolí striedačiek nereagovali na provokácie idúce zo žilinskej strany. V tomto chceme veľmi vyzdvihnúť prístup nášho bývalého trénera Mariána Zimena, ktorý pomohol situáciu upokojiť. Veríme, že fanúšikovia nášho klubu vnímajú hranicu, po ktorej prekročení by mohli nenapraviteľne uškodiť klubu nielen klubu, ale aj sebe.

Na oboch stranách sa musíme zamyslieť, čo nabudúce urobiť inak. Ako sa zachovať. Kde sa radosť jedného mení na provokáciu druhého a hnev druhého ohrozuje pocit bezpečia toho na opačnej strane barikády. Pre oba naše kluby a fanúšikov musia byť náznaky udalostí zo stredy mementom. Môžeme byť nezmieriteľnými súpermi, ale bez vzájomného rešpektu budeme mať radosť iba zo zakopnutia toho druhého. Toto nie je cesta, ktorou sa chceme uberať.

Priebeh zápasu a emócie na tribúne rástli s pribúdajúcimi spornými verdiktmi rozhodcov. Cítime krivdu. Nerovný meter v niektorých momentoch mrzí. Prehliadnutý faul v pokutovom území, po ktorom nasledoval zlomový moment zápasu, už nikto nevymaže. Napriek tomu futbalový klub AS Trenčín nebude podávať sťažnosť na rozhodcov a žiadosť o prešetrenie sporných situácií. V tomto smere veríme, že kompetentné orgány Slovenského futbalového zväzu budú postupovať tak, aby sa v zápase, ktorý priamo na tribúne sledujú zástupcovia Arsenalu, Liverpoolu, Stuttgartu, Anderlechtu a mnohých ďalších silných európskych klubov neopakoval. Tak, aby zápas určujúci imidž futbalu na Slovensku bol zvládnutý po všetkých stránkach.

Naším produktom je futbal. Pokiaľ si ho budeme sami (fanúšikovia, hráči, rozhodcovia, funkcionári) dehonestovať, ak nenájdeme v sebe pokoru a rešpekt k našim súperom/partnerom, potom bude slovenská liga naďalej zaostávať za Európou.

Toto je náš odkaz slovenskému futbalu. Máme veľký rešpekt k žilinskému klubu a ľuďom pracujúcim v prospech futbalu v tomto meste. Aj touto cestou sa ospravedlňujeme pánovi Antošíkovi a jeho kolegom za stredajší incident. Stále si však stojíme za predchádzajúcimi vetami. AS Trenčín sa nepasuje do pozície, že má patent na produkciu futbalu. Ideme svojou cestou a z tej nezídeme. Ak sa nás niekto pýta, radi odpovieme. Sústreďujeme sa však predovšetkým sami na seba.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa