A-tím 31.10.2015

Schet chce v prvom rade hrávať, Wesley prosí o trpezlivosť

Derby zápas proti Spartaku Myjava (4:1) dopadlo k našej spokojnosti. Veríme, že okrem štyroch gólov v sieti súpera potešila fanúšikov aj oku lahodiaca hra. Už druhý zápas po sebe trafili do siete krídelník Mitchell Schet a hrotový útočník Wesley.

Ľahší gól vo svojej kariére ešte nestrelil. Už v úvode zápasu sa jeden z myjavských stopérov pošmykol a ponúkol tak ideálnu príležitosť na skórovanie Schetovi. „Niečo podobné sa mi ešte nestalo. Snažil som sa napádať súperovu rozohrávku a zrazu som mal loptu na nohe. V tom momente som už nemyslel na nič iné, iba ako ju dostať do siete,“ žiaril po zápase spokojnosťou holandský rodák.

V ostatných šiestich mesiacoch toho v Den Haagu veľa neodohral a toto manko bolo badateľné. Postupne sa však stáva platným členom nášho mužstva. „Veľmi si vážim šancu, ktorú mi tento klub ponúkol. V predchádzajúcom pôsobisku som mal problémy s trénerom, väčšinou som iba vysedával na lavičke a tribúne. To na sebavedomí hráčovi nepridá. Trenčín mi dal šancu a teraz túžim byť platnou súčasťou nového kolektívu,“ pokračoval Schet.

V doterajšej kariére sa radoval iba zo štyroch súťažných gólov. Za ostatné dva duely ich však strelil rovnú polovicu. Stáva sa z neho nový zakončovateľ? „Kiež by to tak bolo. Mojou úlohou je góly pripravovať spoluhráčom aj strieľať. Tvrdo pracujem na tréningoch, potrebujem ešte troška času a bude to z mojej strany ešte lepšie,“ zakončil rozhovor 27-ročný bývalý mládežnícky reprezentant Holandska.

Druhý presný zásah v priebehu jedného týždňa pridal aj brazílsky útočník Wesley. Ten ťažil z dobrej roboty Matúša Bera. „Berino mi poslal parádnu prihrávku, keď obhodil brániaceho hráča. Mojou úlohou už bolo loptu iba nasmerovať do siete,“ povedal s nesmelým úsmevom stále iba osemnásťročný rodák z Juiz de Fora.

Aj napriek dvom gólom v rýchlom časovom slede na sebe stále vidí nedostatky, ktoré sa snaží zlepšiť. Na tréningoch patrí medzi najsnaživejších hráčov. „Viem, že spálim veľa príležitostí. Preto poprosím o kúsok trpezlivosti. Verím, že ju dostatočne splatím gólmi,“ pridal na záver Wesley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa