Nemšová 11.12.2015

S Nemšovou chceme pokračovať v nastolenej ceste, povedal Talda

Futbalový projekt prepájajúci AS Trenčín a FK Slovan Nemšová má za sebou druhú polsezónu. Jesenná časť v podaní futbalistov Slovana bola úspešná a to nielen výsledkovo. Projekt udržal viacerých hráčov prvého mužstva AS nielen v tréningovom, ale aj zápasovom rytme. Naviac, zaujal aj kormidelníkov iných tímov, ktorí sa snažili niektoré systémy práce odpozorovať.

Projektu výrazným spôsobom pomohla možnosť striedavého štartu hráčov. Preto mnohí ligoví futbalisti v prípade voľna nevypadli z rytmu, keďže nastupovali v drese Nemšovej. Pod kontrolou ich mal Vladimír Cifranič naďalej pracujúci aj ako asistent Martina Ševelu. „Jesenná časť bola blízka tomu, ako si to predstavujeme. Prepojenie medzi mužstvami Trenčína a Nemšovej bolo vynikajúce. Vo väčšine zápasov sme hrali to, na čo sme sa pripravovali. Nie všetko vyšlo výsledkovo, ale body neboli prioritou. V súčasnosti je pred nami obdobie plné analýz. Vrátime sa k jednotlivým častiam projektu. Chceme pokračovať v nastolenej ceste a zlepšovať sa,“ povedal koordinátor projektu Ľubomír Talda.

Jedným z prvoradých cieľov v Nemšovej je nastaviť fungovanie hráčov na podobnej báze ako je tomu v Trenčíne. Často sa stáva, že káder trénuje na troch rôznych miestach. Časť v Nemšovej, druhá várka s „devätnástkou“ a tretia s prvým tímom na Sihoti. „Spoločných tréningových jednotiek spolu veľa nemali. Na jeseň sa nám ale vďaka systému darilo aj výsledkovo. Nevyhrali sme každý zápas, ale prevedenie väčšiny stretnutí a hra jednotlivcov bola na vysokej úrovni. Samozrejme, výsledky nie sú pre nás momentálne prvoradé, ale sú určitým ukazovateľom kvality. Každopádne sa snažíme robiť tréningy na podobnej báze ako je tomu v Trenčíne,“ pokračoval Talda.

Kabínou prešlo až 35 hráčov. Vytvoriť preto jednoliaty kolektív s tým pravým duchom kabíny nebolo jednoduché. „V každom tíme musí fungovať správna chémia. Zjednotiť profesionálov s amatérmi nie je predsa len jednoduché. Vo väčšine prípadov sa nám to ale podarilo veľmi slušne. Nebudem zavádzať, za posledný rok sme si prešli rôznymi situáciami a nie vždy bolo všetko ideálne, ale všetko sme dokázali ustáť. Teší ma aj to, že hráči s bohatšími futbalovými skúsenosťami nefrflali na tretiu ligu a nemali problém v nej nastupovať.“

Výkony Nemšovej nenechali chladnými ani protivníkov, ktorí sa s trenčianskym štýlom futbalu na našich trávnikoch nestretávajú. „Odozva od súperov bola veľmi pozitívna. Ohlasy boli iba v tom dobrom smere. Niektorí sa ma pýtali, ako na to,“ dodal s úsmevom niekdajší aktívny futbalista.

Správny smer fungovania projektu teší, no zaspať na vavrínoch rozhodne netreba. Vecí na zlepšenie pred jarnou časťou je stále veľa. „Chceme sa zlepšovať po každej stránke. Nastavili sme určitú úroveň a tú nechceme znižovať. Čaká nás práca s detailmi. Potrebujeme udržať správny tréningový prístup a držať hráčov vo vysokom nasadení,“ ukončil rozhovor Talda.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa