Aktuálne 14.12.2015

Tím sa opäť posunul po mentálnej stránke, teší sa Ševela

Parádnych štyridsaťosem bodov. Skvelá jesenná fazóna podporená osemzápasovou sériou výhier. Aj taký je výpočet z množstva úspechov počas jesennej časti. Mužstvo okolo trénera Martina Ševelu tak kraľuje fortunaligovej tabuľke.

Hlavný kormidelník vidí na uplynulej jeseni množstvo pozitív. Za jedno z najväčších považuje, že tím dokázal hernú dominanciu na ihriskách súperov pretaviť do bodového efektu. „Opätovne sme sa dokázali posunúť smerom dopredu po mentálnej stránke. Viackrát sme ukázali psychickú odolnosť. Tú potrebujeme najviac demonštrovať v zápasoch európskych pohárov. Veľké skúsenosti sme pobrali vo vonkajších zápasoch, kde sme dokázali byť aktívnejší po všetkých stránkach. V minulosti sme sa totiž vonku nevedeli dostatočne presadiť,“ povedal na úvod tréner Ševela.

Aj vďaka tomu jeho mužstvo začalo sezónu na ihriskách súperov excelentnou sériou piatich víťazstiev za sebou. Hoci hra nebola vždy ideálna, body na naše konto pribúdali. „Od začiatku sme vedeli, do čoho ideme. Mali sme možnosť odohrať zápasy v neďalekej Dubnici. Našim rozhodnutím však bolo, že všetko odohráme vonku a v druhej časti zas budeme hrať zväčša doma. Séria sa nám výsledkovo vydarila, hoci herne bol začiatok sezóny kostrbatý. Naše sebavedomie stúpalo. Skvelú vizitku si vyslúžila defenzíva. Vonku sme za celú jeseň dostali iba dva góly,“ pokračoval rodák z Mosta pri Bratislave.

Darilo sa aj v domácich zápasoch. Až na mierne zaváhanie s Ružomberkom a prehru so Žilinou, si tím udržal vysoký štandard. „Aj zlé veci sú na niečo dobré. Domáca konfrontácia proti Žiline nám dala veľa. Prišli sme na to, že potrebujeme v sebe udržať emócie, najmä tie negatívne. Každý sa chce radovať, ale dôležité je vedieť pracovať práve s negatívnymi dojmami. Nabádam hráčov, aby boli na podobné situácie pripravení, pretože okolnosti ovplyvniť nedokážeme,“ vysvetľoval štyridsaťročný Ševela.

Ako následne poznamenal, jeho tím potrebuje podobné náročné a vypäté momenty zažívať častejšie. „Všetci chceme zažívať podobné zápasy ako so Žilinou, Bukurešťou, alebo naposledy Trnavou. Prežiť si emócie, šteklenie v bruchu a nervozitu. Musíme sa naučiť dôkladne pracovať s týmito vnemami. Určitý posun sme už urobili, ale je to dlhodobý proces učenia. Pre hráčov, trénerov aj klub ako taký. Vo futbale je najdôležitejšia hlava každého futbalistu, ako je na zápas pripravený, do akej miery si pripustí vážnosť situácie, aby mu nezväzovala nohy.“

Ako už býva dobrým zvykom, aj jesenná časť priniesla zvýšený záujem o našich hráčov. Agenti z klubov zvučných európskych klubov chodili na naše zápasy často a hráči mali ideálnu príležitosť ukázať svoje schopnosti. „Musíme si položiť otázku, prečo ku nám skautí prichádzajú? Pretože predvádzame atraktívny futbal. Snažia sa vybrať kreatívnych a charakterných hráčov. Občas ich musíme brzdiť a najmä v tréningovom procese ich usmerniť, aby sa vrátili na správnu cestu, po ktorej sa dostali tam, kde sú. Akonáhle si začnú veci zľahčovať, idú sami proti sebe. Agenti sa potom na nich prídu pozrieť, ale možno si vyberú niekoho úplne iného. Snažíme sa chalanov nabádať k tomu, aby po každom tréningu a zápase mali vnútorný pocit, že zo seba vydali všetko,“ zakončil rozhovor rodák z Mostu pri Bratislave.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa