Aktuality - archiv 4.12.2008

Futbalisti AS Trenčín na spoločnej večeri s predstaviteľmi mesta

Priaznivci AS Trenčín aj v radoch najvyšších mestských politikov.

V strede týždňa sa futbalisti, realizačný tím i vedenie AS Trenčín zúčastnili milého posedenia. Zástupcovia mesta Trenčín, vlastniaceho 10 percent akcií klubu, ich pozvali na slávnostnú večeru. Počas nej sa im poďakovali za reprezentáciu mesta v uplynulom období a vyslovili presvedčenie, že najbližšie posedenie sa snáď bude odohrávať za veselších okolností. Po krátkom oficiálnom príhovore viceprimátora mesta Tomáša Vaňa, sa generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček poďakoval za pozvanie a zástupcom mesta odovzdal klubové prezenty. Potom sa rozprúdila neformálna debata.

„Bol to pravdepodobne najpríjemnejší príhovor, aký som v živote počul,“ zložil kompliment viceprimátorovi mesta Boris Godál. Tomáš Vaňo v niekoľkých vetách preukázal vysoký stupeň znalosti problematiky v trenčianskom futbale. Bez problémov vymenoval všetkých odchovancov hrajúcich za AS, vyjadril ľútosť nad zbytočnými domácimi stratami s Prievidzou, Lučencom, Rimavskou Sobotou a Šaľou. S prítomnými sa potom podelil o vlastné zážitky z podporovania klubu priamo v hľadisku v Trenčíne i na ihriskách súperov. „Priznám sa, ešte som sa nestretol s tým, aby človekom v takej reprezentatívnej pozícií pôsobil tak otvorene, bezprostredne a najmä, aby bol takým verným fanúšikom akéhokoľvek športového klubu. Podporuje nás nie len na domácich zápasoch, ale aj vonku. Bol som veľmi prekvapený, keď sme si po víťazstve v Lučenci išli podať ruky s našimi priaznivcami. Jedným z nich bol práve pán Vaňo. Hoci ich tam bolo iba pár, povzbudzovali nás počas celého zápasu. Je to správny človek, na správnom mieste,“ prízvukuje Boris Godál.

Jeden z čelných predstaviteľov mesta cestuje na zápasy väčšinou v štvorčlennej skupine verných fans. „Trenčiansky klub podporujem už dlho. Moje najkrajšie fanúšikovské časy sa viažu k obdobiu spred jedenástich rokov. Mal som šestnásť a Trenčín postúpil po dlhokánskej – 17 ročnej – pauze do najvyššej súťaže. V mojom vzťahu ku klubu to bola kľúčová éra. Domáce zápasy boli pre nás povinné. Pravidelne sme jazdievali aj na stretnutia von. V súčasnosti mám pocit, akoby sa tá nezabudnuteľná atmosféra vracala,“ odkryl svoje fanúšikovské srdce Tomáš Vaňo. Na "svoj" klub nezanevrel ani vo vysokej politickej funkcii a napriek pracovnej vyťaženosti si nájde čas nielen na domáce zápasy, ale aj na súboje na ihriských súperov. „Výborný zápas sme absolvovali v Lučenci. Rád si spomínam aj na posledný zápas vonku. V zasneženej Prievidzi bolo skutočne nečakane veľa priaznivcov AS. Som zvedavý, čo nás čaká na jar.“

V rámci neformálnej debaty sa mestský politik dotkol aj témy nevyhovujúcej infraštruktúry štadióna a dotácie mesta smerujúcej do AS Trenčín. „Priznám sa, som trošku smutný, pretože podpora športu je v Trenčíne finančne poddimenzovaná. Tento rok je na činnosť všetkých športových klubov vyčlenená suma dva milióny korún. Zdá sa mi to málo. O pomoc nás totiž požiadalo 64 športových subjektov. Myslím si, že výraznejšia pomoc by mala smerovať aj do AS Trenčín. Aj z tohto dôvodu sa budem snažiť presadiť v tejto oblasti zvýšenie rozpočtu na rok 2009, ktorý by sa mal uzavrieť 16. decembra,“ skonštatoval s podstatne vážnejším výrazom v tvári viceprimátor mesta. V týchto dňoch naberá komunikácia medzi mestom a futbalovým klubom na obrátkach. Hľadanie prijateľného riešenia na vytvorenie dôstojných podmienok pre futbalový klub je jednou z priorít oboch strán. Návštevníkov klubového webu budeme o záveroch rokovaní informovať už v najbližších dňoch.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa