Aktuality - archiv 7.12.2008

Na záver jesene naplánovali tréneri výstup v Nízkych Tatrách

Členmi vysokohorskej výpravy Frodo aj fotograf Juraj Križko.

Bola to riadna zaberačka. V niektorých fázach túry toho mali hráči plné zuby. Aj v najstrmších častiach výstupu ale zaťali zuby a pod vedením horského vodcu Petra Matoša pokračovali v rezkom tempe. Takmer päťhodinový výstup bol pre mnohých úplne novým zážitkom. Po návrate do penziónu si všetci zúčastnení pobyt v druhých najvyšších horách Slovenska pochvaľovali.

Vysokohorský výstup z parkoviska na Bielej Púti v Jasnej na symbolický cintorín všetkých obetí Nízkych Tatier Ostredok (nadmorská výška 2049 m) absolvovala takmer celá výprava AS. V „základnom tábore“ ostal iba Tomáš Marček. Na kopce ho nepustili kŕče v žalúdku. „Som rád, že sme mohli absolvovať tento pobyt. Okrem samotného pochodu sme ho využili aj na zhodnotenie jesene. V inom prostredí to malo úplne iný nádych, ako keby sme vyhodnotenie urobili v Trenčíne," skonštatoval Ivan Galád.

Najaktívnejším členom pochodu bol Frodo. Nie, výstupu sa nezúčastnil hlavný hrdina trilógie Pán prsteňov. Nositeľom mena slávneho Hobita je zlatý retriever Miloša Volešáka. Čerstvý vzduch a náročný terén si doslova užíval. Ďalším, energiou nabitým, členom výpravy bol Juraj Križko. Výškový rozdiel znášal s absolútnym prehľadom. Okrem pochodu stíhal plniť aj funkciu fotografa. Túra bola rozlúčkovou akciou pre argentínske duo Depetris – Báez. Po návrate do Trenčína si zbalili veci a odcestovali na dovolenku do Argentíny. „S podobnou akciou som sa ešte nestretol. Bola to výborná vec. Myslím si, že takéto netradičné podujatia veľmi dobre vplývajú na tvorenie súdržnej partie,“ hodnotil klady výstupu Alex Pagkalis. Spolu s krajanom Chantim odcestovali domov o deň neskôr ako ich argentínski spoluhráči. Atmosféru z víkendového výstupu na Ostredok prinášame návštevníkom stránky prostredníctvom fotografií Juraja Križka.

Autor: ms, foto Juraj Križko
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa