A-tím 20.4.2016

Nemal som inú možnosť, iba skórovať, povedal Kalu

Strelil jediný gól utorňajšieho zápasu proti Ružomberku (1:0) a stal sa malým hrdinom. Osemnásťročný čiperný stredopoliar rozhodol o osude duelu expresne. Už v tretej minúte zápasu.

Hostia spod Čebraťa tento raz neurobili podobnú chybu ako pred dvoma týždňami a uzavreli sa pred vlastným pokutovým územím. Pevný obranný val hostí nebolo jednoduché prekonať, hoci sa to práve Kaluovi podarilo už po troch minútach. „Bol to dobrý zápas. Hrali sme aktívne, lenže sme nedokázali využívať šance. Počas nasledujúcich dní na tom musíme popracovať, aby nás nevyužité príležitosti v konečnom zúčtovaní nemrzeli,“ povedal po záverečnom hvizde jediný strelec zápasu.

Prvý a napokon aj jediný gól padol veľmi skoro. Kto však čakal gólové hody, zostal sklamaný. „Kus dobrej práce urobil Matúš (Bero) a pekne nacentroval Dávid (Guba). Nemal som inú možnosť, iba streliť gól,“ smial sa mladý Nigérijčan a dodal: „Práve gólmi si môžem vypýtať stabilné miesto v základnej jedenástke.“

Ružomberok a tretia minúta sa mu už stáva osudnou. Veď aj v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu sa presadil v rovnakom čase. „Obsahuje to určitú symboliku, ale skôr sa jedná o náhodu. Rýchly gól nám pomohol. Po prehre v Dunajskej Strede sa nám nič lepšie ani nemohlo stať. Horšie to bolo s realizáciou šancí vo zvyšnom priebehu zápasu. Máme pred sebou veľa práce. Šesťbodový náskok pred Slovanom sme udržali a ideme ďalej bojovať o titul,“ dodal na záver Kalu.

Autor: mj, foto: tasr
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa