Aktuality - archiv 10.12.2008

Predstavitelia mesta a klubu rokujú o budúcnosti futbalu

Generálny manažér AS absolvoval sériu stretnutí so zástupcami mesta.

V pondelok v popoludňajších hodinách sa v priestoroch mestského úradu uskutočnilo rokovanie medzi zástupcami futbalového klubu AS Trenčín a predstaviteľmi mesta Trenčín, vlastniaceho 10% klubových akcií. Primátor Trenčína Branislav Celler, viceprimátor Tomáš Vaňo a predseda komisie školstva, športu a mládeže Eduard Hartmann spolu s generálnym manažérom AS Trenčín Róbertom Rybníčkom a PR manažérom klubu Marekom Svátekom diskutovali o nelichotivej situácii technického stavu Mestského futbalového štadióna na Sihoti.

O aktuálnom dezolátnom stave štadióna sme návštevníkov klubovej stránky ako i širokú verejnosť informovali v predchádzajúcej správe. V prípade, že kompetentní činitelia neprijmú urýchlene konkrétne opatrenia, je reálne, že futbalovému klubu hrajúcemu zápasy na štadióne patriacemu mestu, nebude v budúcnosti umožnené pokračovať v súťaži a že príde o licenciu. Zvýšené nároky na organizátorov športových podujatí vyplývajú z prijatia novelizácie Zákona o organizovaní verejných telovýchovných, športových a turistických podujatí ako i uznesenia výkonného výboru SFZ.

Mestský futbalový štadión väčšinu z požiadaviek zákona, resp. SFZ nespĺňa. Aj preto sú zástupcovia klubu v aktívnom kontakte s predstaviteľmi mesta a hľadajú východisko z komplikovanej situácie. „Pondelkové stretnutie na mestskej pôde nebolo prvým, na ktorom sa uvedená horúca téma riešila. Generálny manažér klubu absolvoval už predtým viacero rokovaní s poslancami mesta. Cieľom rozhovorov bolo priblížiť im nelichotivú situáciu a poukázať na reálnu hrozbu účinkovania, resp. neúčinkovania AS v budúcnosti,“ načrtol čierny vývoj situácie Marek Svátek. Po diskusiách so zástupcami mesta, ale celú situáciu až v takých tmavých farbách nevidí: „Pondelkové rokovanie sa nieslo v pragmatickom duchu. Pomenovali sme si najhorúcejšie problémy. Čelní predstavitelia mesta prejavili ochotu a hlboký záujem riešiť problémy spojené s modernizáciou infraštruktúry. Určite na ňom nastanú výrazné zmeny. Predpokladám, že oblúky za bránami budeme nútení uzavrieť. V kritickom prípade hrozí podobný scenár aj sektoru oproti hlavnej tribúne. V súčasnosti vypracovávame projekt na pokrytie protiľahlej tribúny sedačkami. Všetky kroky budú ale závislé od výšky dotácií, ktoré nám mesto v rámci schvaľovania budúcoročného rozpočtu odsúhlasí,“ uviedol ďalej Svátek. Definitívne schvaľovanie rozpočtu je na programe 16. decembra 2008.

K problematike nevyhovujúceho štadióna pristupujú zástupcovia mesta Trenčín aktívne. Jedným z ich prvých krokov bolo vypracovanie podrobného technického posudku štadióna, ktorý mesto Trenčín vlastní. „Výpočet všetkých nedostatkov na štadióne, by bol nekonečný. V skratke sa dá povedať, že plátanie najväčších dier síce umožní organizáciu športových podujatí, ale je to iba krátkodobé preklenutie najbližšieho obdobia. Štadión na Sihoti dosluhuje. Namontovanie sedadiel, inštalovanie kamier a turniketov, ďalej oplotenie, základná úprava sociálnych zariadení, osvetlenie či rekonštrukcia svetelnej tabule síce krátkodobo zmenia jeho tvár, ale je to iba krízové riešenie. Myslím si, že čoraz aktuálnejšia bude otázka totálnej rekonštrukcie súčasného štadióna, resp. vybudovania nového stánku. Keďže sa jedná o mnohomiliónovú investíciu, ktorej výsledok môže výrazne zvýšiť kredit celého regiónu, dúfam v aktívnu spoluprácu Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Trenčín, investorov ako i samotného klubu. Moderný reprezentatívny štadión, môže vzniknúť iba v prípade súčinnosti všetkých zainteresovaných strán,“ priniesol na záver informácie spojené s budúcnosťou futbalu v Trenčíne Marek Svátek.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa