Aktuality - archiv 16.12.2008

Mesto dá na opravu štadióna avizovaných 7,3 milióna korún

Mestskí poslanci vyčlenili 7,3 milióna korún na základné opravy schátraného štadióna na Sihoti.

Mestskí poslanci v Trenčíne vyčlenili 7,3 milióna korún (242 316 €) na základné opravy schátraného futbalového štadióna na Sihoti. Je to približne tretina peňazí, ktoré prvoligový klub AS Trenčín žiadal na splnenie základných bezpečnostných kritérií. Tie nariaďuje nový zákon o organizovaní športových podujatí, ktorý bol prijatý po výtržnostiach v Dunajskej Strede. Podľa generálneho manažéra klubu Roberta Rybníčka ide o celoslovenský problém, ktorý bude musieť riešiť väčšina klubov.

Podľa slov primátora Branislava Cellera po vypracovaní vlastného posudku rozhodnú, ako peniaze rozdelia. Rybníček uviedol, že budú hľadať aj ďalšie zdroje, aby sa na jar mohla druhá najvyššia futbalová súťaž naďalej hrať na mestskom štadióne. Klub však bude asi musieť divákom sprístupniť len hlavnú tribúnu na sedenie, čo zníži kapacitu stánku z 18-tisíc na tri tisícky.

AS Trenčín je v súčasnosti v rukách bývalého holandského futbalového reprezentanta Tschena La Linga, mesto vlastní 10 percent akcií klubu. Rozpočet AS dosahuje 40-miliónov korún (vyše 1,3 milióna €) ročne, dva milióny (66 388 €) prispieva mesto na prevádzku štadióna. Podľa Rybníčka rozpočet z 90% hradí majiteľ La Ling. Jeho víziou je prinášať do Trenčína mladé talenty a po čase ich predávať ďalej do vyspelej futbalovej Európy. Spoliehať sa môže aj na úspešnú trenčiansku mládežnícku základňu.

Základné opravy súčasného štadióna sú len provizórnym riešením. Klub chce v spolupráci s mestom a podnikateľmi v najbližších mesiacoch rokovať o možnej výstavbe nového stánku. Či to bude naďalej na Sihoti v strede mesta alebo niekde inde, ukáže podľa Rybníčka analýza. Generálny manažér dodal, že La Ling sa z Trenčína napriek problémom so štadiónom odísť nechystá.

Autor: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa