Aktuálne 17.5.2016

Rundič si užil úspechy s tímom, na trávniky sa vráti koncom leta

Na jeseň bol postrachom hosťujúcich útočníkov. S Petrom Kleščíkom vytvoril nepriepustnú hrádzu. Svojim dielom pomáhal k úspešným výsledkom. Jeho výkony nenechali chladnými skautov po celej Európe. Prestup Milana Rundiča do dánskeho FC Nordsjaeland bol na spadnutie.

Lenže osud to chcel inak. Na tréningu si privodil nešťastné zranenie a namiesto odchodu za Stanislavom Lobotkom a Ramónom prišla na rad operácia. „Zranenie som si v podstate privodil sám. Poranil som si predný krížny väz v kolene tak nešťastne, že iné východisko ako operácia neprichádzalo do úvahy,“ povedal Milan Rundič.

Niekdajší mládežnícky reprezentant Srbska absolvoval chirurgický zákrok v Belgicku. Následne väčšinu času strávil doma v Srbsku, aby sa koncom apríla vrátil do Trenčína. „Operácia bola najlepším variantom. Som spokojný s týmto rozhodnutím. Ubehlo dva a pol mesiaca. Cítim sa dobre, len stále nemôžem behať. Podľa predpokladov by som sa na ihrisko mal vrátiť v auguste alebo septembri,“ pokračoval belehradský rodák.

Z toho, že mu prestup do popredného dánskeho klubu napokon nevyšiel, hlavu nevešia. Ako sám hovorí, bol to osud. „Nevadí, aj to sa v živote stáva. Aj zlé veci ma posúvajú ďalej. Taký už býva život. Snažil som sa byť vnútorne silný a zvládnuť situáciu v hlave.“

V závere apríla opäť zavítal do kabíny prvého tímu. V dôležitých zápasoch záveru sezóny chcel byť spolu s tímom. Hoci mu skrinku obsadil Stefan Maierhofer, na dobrej nálade mu to neubralo. „Už som sa nemohol dočkať, kedy budem opäť v kabíne. Na posledné zápasy som chcel ešte zlepšiť vynikajúcu atmosféru v tíme. Napriek tomu, že som nemohol byť priamo na ihrisku, víťazstvo v pohári ako aj vo Fortuna lige, som si užil naplno,“ dodal na záver Rundič.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa