ASTV 9.6.2016

Tím trénera Ševelu má za sebou prvý tréning

Prvý tím AS Trenčín pod vedením Martina Ševelu odštartoval vo štvrtok predpoludním prípravu na nový ročník Ligy majstrov a Fortuna ligy. Realizačný tím mal k dispozícii štrnásť hráčov do poľa a piatich brankárov.

Ostatní hráči sa k mužstvu pripoja neskôr. Lukáš Skovajsa a Matúš Bero dostali dlhšie voľno, keďže mali povinnosti v reprezentačných výberoch Slovenska. Pätica nigérijských futbalistov (Rabiu, Madu, Kalu, Bala, Udeh) priletí na Slovensko v piatok a už v sobotu bude trénovať s mužstvom. Gino van Kessel pricestuje v utorok, keďže počas dovoleniek odohral dva zápasy vo farbách Curacaa. Dvojica čínskych futbalistov príde taktiež o niečo neskôr. Čuang Cchung má rovnako ako Van Kessel program s národnou reprezentáciou. V rekonvalescencii je stále Milan Rundič.

„Latku sme si nastavili v minulých sezónach. Pre nás je cieľom v každej sezóne bojovať v najvyššej slovenskej súťaži tak, aby sme sa stali účastníkom európskych klubových súťaží. Priority nadchádzajúceho ročníka sme si zadelili interne, prvá fáze je Liga majstrov, nasleduje Fortuna liga. Pripravíme sa po všetkých stránkach. Náš veľký sen je dosiahnuť niečo v Európe. Snáď budeme mať aj trocha šťastia pri žrebe, chceme sa dostať minimálne do ďalšieho kola a potom sa uvidí," povedal pre TASR generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Mužstvo opustilo kvarteto Dávid Guba, Mitchell Schet, Ryan Koolwijk a Stefan Maierhofer. Záujem je aj o ďalších hráčov. „Najhorúcejší kandidáti sú Madu Kingsley, Gino van Kessel a Matúš Bero. Uvidíme, kto z nich odíde,“ prezradil výkonný šéf klubu. Naopak, na spadnutie je príchod zakončovateľa Rangela Jangu z FC Dordrecht. „Kluby už odsúhlasili transfer, dohodli sme sa aj s hráčom. Na budúci týždeň príde na lekársku prehliadku. Veríme, že následne sa stane naším futbalistom. Janga je hrotový útočník z holandskej druhej ligy. Je presne typom, aký hľadáme. V minulom ročníku nastrieľal mnoho gólov,“ doplnil Rybníček.

S tímom sa začala pripravovať aj skupina dorastencov. K dispozícii boli brankári Samuel Vavrúš, Samuel Švajka, obranca Dominik Rolinec a krídelník Erik Mikeš spoločne s najlepším strelcom dorasteneckej ligy Erikom Prekopom. Už niekoľko mesiacov je na Slovensku kolumbijský futbalista Pedro Barrios. Ten sa doposiaľ pripravoval s „devätnástkou“. Dnes vstúpil do prípravy s prvým tímom.

Káder v letnej príprave na sezónu 2016/2017
brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár, Samuel Vavrúš, Samuel Švajka
obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Madu Kingsley, James Lawrence, Christopher Udeh, Peter Kleščík, Rafael Martins Vieira da Silva, Dominik Rolinec, Michal Ranko
stredopoliari: Ibrahim Rabiu, Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Ťin, Denis Jančo, Čuang Cchung, Dávid Richtárech
útočníci: Gino van Kessel, Aliko Bala, Samuel Kalu, Erik Mikeš, Erik Prekop, Pedro Barrios

Program prípravných stretnutí
FK Poprad - AS Trenčín (12. júna, Poprad, 18.15 h)
MŠK Žilina – AS Trenčín (25. júna, Žilina, 11.00 h, prípadne druhý zápas o 13.00 h)
FK Mladá Boleslav - AS Trenčín (29. júna, Čelákovice/ČR, 17.30 h)
Sparta Praha - AS Trenčín (1. júla, Praha/Strahov, 11.00 h)
FC Rostov - AS Trenčín (6. júla, Rakúsko, 18.00)

Fotogaléria

               
 
Autor: tasr, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa