Hádzaná 28.6.2016

AS Trenčín patrí do WHIL, povedal tréner reprezentácie

Slovenská hádzanárska reprezentácia kadetiek sa v závere minulého týždňa zišla pred majstrovstvami sveta v domácom prostredí na dve krátke sústredenia v Trenčíne. Pozvánku dostalo 19 hráčok z toho až sedem dievčat oblieka dres HK AS Trenčín. Pri tejto príležitosti sme vyspovedali trénera Jána Beňadika, ktorý v minulosti dlhé roky pod Čákovým hradom trénoval mládež i ženy.

Čo hovoríte na výkony siedmich hráčok z AS Trenčín v reprezentačnom výbere?

"Hráčky HK AS Trenčín bojujú o svoju pozíciu v reprezentačnom výbere pre majstrovstvá sveta. Nina Ušiaková nám z dôvodu dlhodobého zranenia žiaľ z reprezentácie vypadla. Dievčatá dnes majú príležitosť a tej sa treba chytiť. V tom družstve sa pohybujú už tretím rokom. Odohrali európsky šampionát, takže herné skúsenosti majú."

Myslíte si, že dievčatá z HK AS Trenčín budú konkurencieschopné aj v súťaži akou je medzinárodná WHIL?

"Keď sa vrátim pár rokov späť, tak prvý vstup Trenčína do WHIL bol v podobnom formáte. Stavalo sa na úspešných ročníkoch dorasteniek. Myslím si, že pre klub je práve toto cesta ako súťaž hrať dlhodobo. Je tu priestor pre dievčatá herne sa rozvíjať. Každý zápas bude obrovskou skúsenosťou. Súťaž WHIL je ďaleko náročnejšia ako prvá liga žien, alebo dorastenecké súťaže. Dievčatá ale perspektívu rozhodne majú. Určite by som sa o nich nebál. Niektoré družstvá v súťaži sú rovnako postavené na mládežníckych hráčkach."

Dva roky ste v trenčianskom klube pôsobili ako tréner mládeže, neskôr aj dva roky ako tréner žien. Vidíte určitý progres v klube?

"V Trenčíne som skončil pred piatimi rokmi. V klube nastala určitá obroda a výsledkom toho je, že družstvo sa späť vracia do spomínanej ženskej súťaže. Z toho sa samozrejme teším. Za štvorročné pôsobenie som si vybudoval vzťah. Myslím si, že Trenčín do WHIL patrí. Osobne budem rád, pokiaľ bude dlhodobo v tej súťaži pôsobiť."

Trenčianky v nominácia kadetiek SR na sústredení pred MS: Barbora Hanzalíková (brankárka), Barbora Zemanovičová, Terézia Takáčová, Nicol Nejedlíková, Erika Rajnohová, Katarína Kostelná, Nina Ušiaková

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa