A-tím 12.9.2016

Ďalší nigérijský účastník svetového šampionátu v kabíne AS

Ďalším novým hráčom v kabíne AS Trenčín je dvadsaťštyriročný nigérijský útočník Uche Nwofor. Reprezentant svojej krajiny a účastník svetového šampionátu v Brazílii podpísal ročný kontrakt s opciou na ďalšie dve sezóny.

„Som šťastný. Tím ma privítal veľmi dobre. Atmosféra v kabíne je skutočne vynikajúca. Stretol som rôzne národnosti. Od Slovákov, cez mojich krajanov, je tu Argentínčan, Brazílčania. Všetci sú skvelí. Cítim sa tu veľmi dobre,“ povedal po prvých dňoch v Trenčíne Nwofor a doplnil: „Chcem pomôcť tímu. Viem, že to bude určitý čas trvať. Verím ale, že postupne budem stále viac užitočnejším a platnejším hráčom. Túžim byť pevnou súčasťou mužstva a pomáhať chalanom k splneniu cieľov.“

Nwofor odohral za nigérijskú reprezentáciu šesť stretnutí, v ktorých strelil tri góly. Hneď vo svoje premiére proti Juhoafrickej republike skóroval dvakrát. Ďalší gól zaznamenal v príprave pred majstrovstvami sveta 2014 proti Škótsku. Na svetovom šampionáte v Brazílii odohral desať minút v zápase základnej skupiny proti Argentíne (2:3) a v predposlednej minúte riadneho hracieho času nastúpil v osemfinále proti Francúzsku (0:2). V roku 2011 sa stal majstrov Afriky do dvadsať rokov. V piatich zápasoch dal štyri góly a bol najlepším strelcom turnaja.

V klubovej kariére obliekal po odchode z rodnej krajiny dres holandského VVV-Venlo. V tom čase zaznamenal v najvyššej holandskej súťaži v 52 zápasov trinásť gólov. Hral aj za ďalší holandský klub Heerenveen, belgický Lierse SK a v minulom ročníku nastúpil na päť zápasov za Boavista FC.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa