florbal 14.9.2016

Florbalová extraliga aj s AS Trenčín štartuje 15. septembra

Florbalový klub AS Trenčín vstupuje do nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže s odhodlaním a najvyššími ambíciami. Rovnako ako pred rokom je pripravený bojovať o popredné priečky.

Už vo štvrtok odštartuje slovenská mužská Extraliga svoju novú sezónu. Hneď v úvodnom kole nás 15. septembra o 18.00 h v hale na Ostrove čaká trenčianske derby, keď súperom AS Trenčín bude dlhoročný rival 1. FBC Trenčín. Po prvý raz od vzniku súťaže sa prezídium Slovenského zväzu florbalu (SZFB) rozhodlo zaviesť systém jedného zápasu hraného počas víkendu namiesto systému dvojičiek. Sľubuje si od toho zvýšenie kvality zápasov a priblíženie sa špičkovým ligám v Európe.

Florbalisti AS Trenčín vstúpia do sezóny 2016/2017 s viacerými posilami. Do klubu prišli reprezentačný brankár Dominik Turek z majstrovského ATU Košice a obranca Milan Kováč z českého klubu Panthers Otrokovice. Z hosťovania v Novej Dubnici sa vrátil útočník Šimon Ellinger a prínosom budú aj viacerí mladí hráči z juniorského družstva. Klub po minulosezónnom semifinále a najúspešnejšom ročníku opustili Jozef Fleger, Róbert Dej a Jozef Žákech, ktorí sa rozhodli pomôcť v rámci hosťovania FBK Púchov. Radovan Šlosár odišiel na hosťovanie do Piešťan.

Letná príprava Trenčanov bola tento rok najdlhšia a najintenzívnejšia v histórii klubu. V rámci prípravných zápasov absolvovali dovedna dvanásť stretnutí. „Absolvovali skutočne intenzívnu letnú prípravu. V minulom ročníku sme všetkým súperom ukázali, že sa s nami musí počítať. Chceme byť ešte lepší,“ povedal tréner a kapitán mužstva Juraj Matejka. „Príprava prebiehala pod dohľadom kondičného trénera. Dvanásť prípravných stretnutí a k tomu možnosť trénovať v nádhernej hale počas celého roka má skutočne len hŕstka klubov na Slovensku.“

Program domácich stretnutí FBK AS Trenčín na september
Štvrtok (15. septembra, 18.00 h): AS Trenčín – 1. FBC Trenčín
Nedeľa (18. septembra): AS Trenčín – ATU Košice
Piatok (23. septembra): AS Trenčín – Grasshoppers AC Uniza

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa