Aktuality - archiv 11.2.2009

Návrat rekonvalescentov Borisa Godála a Romana Gergela

Godálovi pomohol chladený dusík, Gergel musel na chirurgiu.

Roman Gergel a Boris Godál. Počas jesene stabilní členovia základnej jedenástky AS. V nedávnych prípravných dueloch ale absentovali. Oboch obľúbených hráčov vyradili zranenie. Späť do ostrého tréningového procesu sa vrátili až tesne pred sústredením v Nymburku.

Boris Godál sa zranil počas januárového zápasu v Ružomberku. „Po jednom z hlavičkových súbojov som nešťastne dopadol na pätu. Po prudkom náraze sa mi podvrtol členok. Po krátkom čase mi to zmodralo. Krv mi natiekla do oblasti päty. Veľmi ma to bolelo. Nevedel som na to miesto vôbec dostupovať. Dá sa povedať, že až do sústredenia som chodil iba po špičkách,“ odkryl svoj dočasný baletný údel Vlastimila Harapesa tvrdý obranca AS Godál.

Bývalý mládežnícky reprezentant využíval počas obdobia rekonvalescencie, okrem klasických liečebných metód, i netradičný spôsob liečby. „Počas nedávnej návštevy pána Linga v Trenčíne som využil jeden z jeho špeciálnych regeneračných prístrojov fungujúcich na podobnom princípe ako elektroliečba. Impulzy mi prekrvili nervy, čo napomohlo urýchlenému hojeniu. Okrem toho som absolvoval aj špeciálnu kryoterapiu. Nebol som v klasickej kryokomore. Bola to lokálna liečba. Prístrojom, pripomínajúcim vysávač, mi dusíkom schladeným na mínus 120 stupňov Celzia ošetrovali iba zranené miesto. Túto metódu odporúčam všetkým športovcom v rannom štádiu zranenia. Účinky sa dostavili takmer okamžite," radí Godál.

Zranenie nohy Romana Gergela pretrvávalo už od jesennej časti. Rana sa mu síce pomaly hojila, ale po jednom zo súbojov v prípravnom stretnutí s Ružomberkom sa mu koncoročné problémy ozvali znova. „Bolesť vyplývala zo zarastajúceho nechtu. Mal som tam zápal. Neostávalo mi nič iné, iba si ho dať odstrániť. Na zranené miesto mi na chirurgii dali dva stehy. Cítim sa čoraz lepšie, ale kým som mal stehy, bežecké tréningy boli vylúčené. Venoval som sa najmä posilňovaniu a strečingu. Prvý vážny tréning som absolvoval deň pred sústredením,“ opísal obdobie bez plnej záťaže kreatívny záložník.

Obaja hráči sa časom zapojili aj do zápasového rytmu. Godál nastúpil už v nedeľu proti Bohemians Praha. V 75. min nahradil Čirika. O tri dni neskôr figurovali v základnej zostave proti Sokolovu obaja. Najmä Roman Gergel si zápas doslova užíval. V stredovej formácii bol doslova nepolapiteľný. Po kvalitnom polčase prepustili obaja futbalisti svoje miesta spoluhráčom.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa