Aktuálne 22.2.2017

Štadión má územné rozhodnutie, optimalizáciu riešila renomovaná spoločnosť IFS

V polovici novembra sme vás informovali o štarte prvej fázy rekonštrukcie futbalového štadióna na Sihoti. V záverečných dvoch mesiacoch uplynulého roka prišlo k strhnutiu hracej plochy, ktorú nahradil nový umelý trávnik. Ešte pred jeho položením prebehla inštalácia elektrického vyhrievania. Dnes vás môžeme informovať o ďalších novinkách týkajúcich sa stavby novej futbalovej arény pod Čákovým hradom.

„Začiatkom januára sme získali právoplatné územné rozhodnutie na výstavbu štadióna. Získanie právoplatného územného rozhodnutia na stavbu štadióna je kľúčovým krokom pre celý projekt. V minulom týždni boli podané žiadosti na vydanie stavebného povolenia pre vonkajšie objekty. V budúcom týždni bude podaná žiadosť na vydanie stavebného povolenia na hlavný objekt štadióna, ktorým sú východná, južná a severná tribúna. Očakávané ukončenie tohto procesu je do konca apríla tohto roka,“ informoval manažér AS Trenčín pre investičné projekty Vladimír Martinko.

Zároveň prebieha verejné obstarávanie na výber generálneho dodávateľa stavby. „Sme v štádiu zužovania výberu dodávateľov. Následne prebehne súťažný dialóg so štyrmi vybranými účastníkmi verejného obstarávania. Po jeho skončení vyberie komisia generálneho dodávateľa stavby. Následne bude podpísaná zmluva o dielo na výstavbu Štadióna AS Trenčín,“ prezradil Martinko a doplnil: „Vzhľadom na zložitý priebeh prípravy výstavby očakávame štart výstavby v mesiacoch máj alebo jún 2017.“

Počas uplynulých mesiacov pokračoval klub na príprave samotného projektu arény. „Na základe skúseností s výstavbou iných štadiónov sme oslovili nemeckú spoločnosť IFS. Stalo sa tak po odporučení klubu Rapid Viedeň, kde sa táto spoločnosť podieľala na výstavbe ich arény. IFS nám pomohla s optimalizáciou projektu zameranou primárne na prevádzku štadióna na báze denného režimu, ako aj s dispozičným riešením hlavnej tribúny. Boli to pre nás veľmi užitočné jednania. Spomenutá nemecká spoločnosť sa podieľala na tvorbe asi polovice futbalových arén v nemeckej Bundeslige,“ dodal Vladimír Martinko.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa