Aktuality - archiv 12.3.2009

V Humennom to môže byť súrodenecký súboj Rožníkovcov

Matej chce skórovať, Dalibor mu v tom chce zabrániť.

V piatok popoludní nabrali futbalisti AS Trenčín východný kurz. V sobotu o 14.30 h ich čaká ďalší dôležitý prvoligový duel proti Humennému. Stretnutie bude mať zvláštnu príchuť najmä pre súrodencov Rožníkovcov. Starší Matej je na Hornom Zemplíne na polročnom hosťovaní, Dalibor je zasa brankárom AS.

V jesennom zápase na Sihoti boli úspešnejší domáci. Po góloch Filipa Hlohovského a Romana Gergela vyhrali 2:0. Dalibor Rožník sledoval stretnutie iba z lavičky. Miloš Volešák ho v doterajšom priebehu súťaže medzi žrde nepustil. „Nominácia na zápas je vždy na trénerovi. Zatiaľ dostával príležitosť Miloš. Ja sa snažím byť pripravený a využiť každú ponúknutú možnosť. Bude to platiť aj v Humennom. Ak dostanem šancu, pokúsim sa ju využiť,“ nestráca hlavu doterajší brankársky náhradník.

Napriek nejasnej prípadnej nominácie do základnej zostavy sa mladý brankár na stretnutie veľmi teší: „Bude to predsa aj náš súrodenecký súboj. Denne si telefonujeme a podpichujeme sa. Doteraz sme proti sebe ešte nikdy nehrali. Zakaždým sme nastupovali v jednom tíme.“ Hoci je Dalibor mladším z dvojice, staršiemu súrodencovi dôležité veci neprezrádza. „Minule odo mňa chcel zistiť nejaké veci o príprave na zápas. Hoci bol neodbytný, nepovedal som mu nič,“ usmieva sa brankár AS.

Matej v Humennom hrával už v minulosti. V tíme na východe sa mu páči. „Na zápas sa veľmi teším. Viem ale, že to bude ťažké. Proti svojmu materskému tímu by som túžil streliť gól,“ neskrýva strelecké chúťky útočník, dodávajúc: „V Humennom platí: môj dom, môj hrad. Určite je to aj vynikajúcim obecenstvom. Súperom sa tam hrá ťažko,“ tvrdí Matej poukazujúc na skutočnosť, že v tejto sezóne Humenčania v domácom prostredí ešte neprehrali. Z deviatich duelov zaznamenali 6 výhier a 3 remízy. Nuž, Matej, uvidíme. Pripomíname však, že každá séria sa raz skončí...

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa