A-tím 8.5.2017

O lepší výsledok nás obrali zbytočné chyby, skonštatoval Šemrinec

Hoci sme zápas proti Spartaku Trnava (3:4) začali oveľa lepšie ako predchádzajúce súboje proti Ružomberku a majstrovskej Žiline, body doma nezostali. Individuálne chyby znamenali v zápase plnom gólov prehru a komplikáciu v boji o postup do pohárovej Európy.

Rangelo Janga strelil rýchly gól a zdalo sa, že všetko pôjde podľa plánu. „Vedeli sme o silných stránkach Trnavy, ale nedokázali sme si súpera postrážiť. Pri rohovom kope sme nepokryli hráčov. Cez prestávku sme sa snažili upokojiť. Verili sme, že našou ofenzívnou hrou dokážeme prekonať obranný val Spartaka a zvrátime výsledok v náš prospech. Prišli však dva rýchle góly a hoci sme sa ešte dokázali nadýchnuť, zbytočné chyby nás obrali o lepší výsledok,“ rozoberal zápas po záverečnom hvizde Igor Šemrinec.

Tri zo štyroch gólov hosťujúceho Spartaka padli po brejkových situáciách. V takom prípade nemá brankár veľkú šancu zasiahnuť. Trnave na štyri góly stačilo len päť striel. „Je to ťažké, ale prichádzajú aj také zápasy. Vybuchli sme v defenzívnych činnostiach. Proti Trnave sa nám to stalo viackrát. Náš systém je iný ako má väčšiny tímov Fortuna ligy. Hráme vzadu na väčšie riziko. Nemali sme svoj deň a Trnavčanom sme nechávali priveľa priestoru na brejky. Futbal je niekedy krutý,“ pokračoval rodák z Prievidze.

Prehra nám výrazne skomplikovala pozíciu v boji o Európsku ligu. Najvážnejší konkurenti majú zápas k dobru a už najbližší víkend ukáže, aké sú naše ďalšie šance. „Vždy sa sústredíme iba sami na seba. Bohužiaľ, už sa musíme pozerať na iných. Uvidíme, ako sa bude dariť ostatným. Čo sa má stať, stane sa. Sme v situácii, ktorú vlastným úsilím už nedokážeme ovplyvniť,“ dodal na záver Šemrinec.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa