Aktuality - archiv 7.6.2009

3. Medzinárodný futbalový turnaj prípravky AS Trenčín – ročník ´99 spojený s oslavou MDD

Športové podujatie pod záštitou viceprimátora Trenčína Tomáša Vaňu.

Od rodičov našich mládežníkov sme dostali do redakcie materiál o nedávnom turnaji v Záblatí. Za zaslaný článok srdečne ďakujeme a uvádzame ho v plnom znení.

Dňa 30. mája 2009 sa po tretíkrát uskutočnil vonkajší medzinárodný turnaj futbalových prípraviek ročníka 1999 pod záštitou viceprimátora mesta Trenčín pána Tomáša Vaňu v prekrásnom futbalovom areáli TJ Družstevník Záblatie v Záblatí. Po absolvovaní predchádzajúcich dvoch ročníkov a skvelom ohlase sa rodičia malých futbalových nádejí pustili s vervou do organizácie tretieho turnajového podujatia pod holým nebom.

Za pomoci sponzorov, ktorých rodičia sami vytrvalo zháňali, vďaka vlastnej iniciatíve v kombinácii so zarytým športovým duchom a možnosti využitia prírodnej trávnatej plochy sa podarilo uskutočniť polročný plán.

Pozvanie na turnaj prijali mužstvá futbalových prípraviek zo Slovenska: FK Raven Považská Bystrica, FK Lokomotíva Trnava, FK Púchov, PVFA Bratislava, FK Slovan Levice, ŠK Žolík Malacky, MŠK Žilina; a z Českej republiky: 1.FC Slovácko a FK Elseremo Brumov. Organizátorov reprezentovali hráči z futbalovej prípravky AS Trenčín - ročník 1999 pod vedením trénerov p. Petra Vozára a p. Jaroslava Švajku. Dovedna o pohár viceprimátora mesta Trenčín bojovalo 160 hráčov v desiatich tímoch.

Organizáciu a koordináciu celého priebehu turnaja zabezpečovali rodičia malých futbalových nádejí AS 99´, ktorým nemalé starosti spôsobovalo nepriaznivé počasie. Po piatkových náročných prípravách v nehostinnom daždivom počasí sa organizátori spoliehali na zázrak, ktorý sa dostavil v podobe vyjasnenia oblohy až v sobotu o 9 hod 15 min, kedy mal byť turnaj už v plnom prúde. Vodou premáčaný trávnik športového areálu TJ Družstevník Záblatie arbitri turnaja uznali regulárnym až o 15 min neskôr.

Plánované otvorenie bolo stanovené na ôsmu hodinu rannú a herný plán avizovaný v propozíciách turnaja stanovoval systém každý s každým, čiže 9 odohraných zápasov na družstvo. Vďaka jeden a pol hodinovému oneskoreniu, značnej dávke nervozity zo strany usporiadateľov a samotných aktérov sa systém každý s každým musel improvizačne zmeniť na systém dvoch základných skupín, z ktorých podľa umiestnenia sa do semifinálových a finálových bojov začlenili iba prvé dve družstvá zo skupiny. Toto sa Trenčanom stalo osudným, pretože los družstiev skupiny bol kvalitný. S prebiehajúcimi zápasmi a polojasnou oblohou sa vrátila dobrá nálada a úsmev na tvárach detí, organizátorov aj rodičov, ktorí prišli podporiť túto krásnu akciu.

Trenčanom sa nepodarilo ukoristiť ani jednu z medailových trofejí a tak zlato putovalo do susedného Česka. 1.FC Slovácko predviedlo naozaj krásny kombinačný futbal, ktorým Trenčanom odplatili prehru z turnaja 8. 5. 2009 v Hrochoti.

Striebornú priečku uhájili hráči MŠK Žiliny, ktorý v základnej skupine porazili domácich a následne postúpili do semifinálovej skupiny, kde zviedli tvrdý duel s bronzovým PVFA Bratislava.

Herný program skupín a zloženie 7+1 (sedem hráčov v poli plus brankár) Trenčanom tento krát nezapasoval. Trenčania svojou fyzickou predispozíciou a zaužívaným herným plánom 6+1 z ligových zápasov, nemali možnosť súperov eliminovať. Nič sa však nedeje; dôležité je, že futbal a radosť zo športu ostala vo všetkých účastníkoch.

Najbližšie si Trenčania zmerajú sily na medzinárodnom turnaji 13. – 14. 6. v Českých Nasavrkoch (Chrudim), kde si všetko chcú vynahradiť. Budeme im držať palce, aby tohtoročnú turnajovú futbalovú sezónu ukončili čo najlepšie. Ligová sezóna končí vzájomným derby lídrov tabuľky a to zápasom A tímu proti B tímu.

Vecné ceny pre najlepších hráčov v jednotlivých družstvách, brankárov ako aj medailové ocenenia s pohármi víťazov a diplomami odovzdával pán viceprimátor mesta Trenčín Tomáš Vaňo osobne. Pán Vaňo je veľkým fanúšikom kvalitného futbalu a mecenášom malých trenčianskych futbalistov prípravky AS 99´.

Po obednej prestávke sa podarilo dobehnúť stanovený harmonogram priebehu turnaja a po 16 hodine pokračovať pripraveným programom osláv MDD.

Pri tejto príležitosti boli pripravené rôzne herné a športové akcie pre návštevníkov podujatia. Predovšetkým pre deti, ktoré boli za jednotlivé výkony odmeňované sladkosťami a rôznymi darčekovými a upomienkovými predmetmi, ktoré organizátorom nezištne dodali sponzori podujatia.

Akcia vyvrcholila túžobne očakávanými kopmi jedenástok. Systém „dáš pokračuješ – nedáš končíš“ priniesol obrovskú nervozitu na kopačky aktérov.

U niektorých sklamanie, u niektorých radosť, ale hlavne dobrá zábava počas tejto akcie priniesla sladké ovocie v podobe výhier:

Kategória deti do 5 rokov : 1 miesto cena - futbalová lopta

Kategória 6-8 rokov vrátane: 1 miesto cena – skate board

Kategória 9-12 rokov vrátane: 1 miesto cena – vodný /snežný miniscooter

Kategória 13-16 rokov vrátane: 1 miesto cena – kopačky značky PUMA

Kategória nad 16 rokov: 1miesto – kávovar (cena viceprimátora)

Počas celého dňa sa o žalúdky hráčov a návštevníkov svedomito starali organizátori = rodičia našich futbalových nádejí.

150 litrov kotlíkového guláša, 250 porcií „cigánskej“, 100 porcií pečených klobás, 120 porcií párkov a „Hot Dogov“ nenechali nikoho o hlade. Samozrejme pre dospelých bolo pripravené aj dobré pivo. V konečnom hodnotení bola návštevnosť tohto podujatia cez 550 ľudí, čo pri hrozivom počasí deň vopred a v ten deň ráno nikto ani nečakal.

Záverečné kopanie jedenástok neznamenalo koniec programu. Nasledovala hudobná produkcia - disko party pre deti a po desiatej hodine až do polnoci pre dospelých, v podaní DJ Tonka Rokášiho, ktorý aj napriek večernému dažďu prítomných hostí dokázal do červena rozpáliť.

Poďakovanie patrí všetkým sponzorom, ktorí aj v súčasnej ekonomicky ťažšej dobe prispeli na podporu športu a futbalu v Trenčíne.

Špeciálne poďakovanie za skvelú organizáciu a personálne zabezpečenie patrí Janke a Igorovi Klemensovým, Petrovi a Majke Vaňovým, Nelke a Andrejovi Šerešovým, Jaroslavovi a Martuške Švajkovým, Róbertovi a Martinke Ambrožovým, Mirke a Milanovi Štefánikovým, Romanovi a Žanetke Kozákovým, Andrejke Gutičovej, Milanovi Svrbíkovi, Milanovi Bachincovi, rozhodcom a funkcionárom futbalového klubu TJ Družstevník Záblatie a ostatným rodičom, ktorý prispeli pomocnou rukou pri organizácií podujatia.

Autor: ra, jk
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa