Aktuality - archiv 21.6.2009

Tréner AS po dvoch zápasoch spokojný

Vladimír Koník: „Z hľadiska herného potenciálu sme našli kreatívne mužstvo, ktoré vie hrať futbal a dá sa s ním pracovať.“

„Môžeme sa baviť iba o pocitoch. Ťažko robiť hodnotenia a uzávery po šiestich dňoch strávených s tímom,“ povedal po dvoch prípravných zápasoch nový kormidelník AS Trenčín Vladimír Koník. Po prehre v Trnave (0:2) podľahli Trenčania aj na ihrisku úradujúceho vicemajstra MŠK Žilina (3:4). V oboch prípadoch však predviedli niekoľko pozitívnych momentov.

Po odchode trénera Ivana Galáda zostalo mužstvo solídne pripravené po kondičnej stránke. Pri krátkom čase do štartu nového ročníka to je jedno z pozitív. „Urobil sa tu kus práce. Ohľadom kondičných vecí nemusíme ísť do zásadných zmien,“ povedal Koník a doplnil: „Z hľadiska herného potenciálu sme našli kreatívne mužstvo, ktoré vie hrať futbal a dá sa s ním pracovať. Chalani po dvadsaťminútovom systémovom tréningu dokázali už v Trnave približne tridsať minút reagovať na naše požiadavky. Celkom príjemne ma to prekvapilo. Dokonca po krátkom nácviku sme v Žiline z toho aj skórovali. Ak to zhodnotím z nadhľadu, tím má smerom hore celkom slušný potenciál. Na systémových veciach ale musíme popracovať. Predstavou je zapojenie celého tímu do útočenia aj obrany.“ Po súbojoch proti Petržalke a Slovácku plánuje kvarteto kormidelníkov AS vyhodnotiť situáciu. Štyri prípravné zápasy by mali dať dostatočný priestor na rýchle zmapovanie mužstva.

Už po veľmi krátkom čase opustila mužstvo pätica hráčov, ktorá bola aj počas jarnej časti sezóny na hosťovaní. „Je veľmi nepríjemné poslať po jedinom dni hráčov opäť na hosťovanie. Svojim spôsobom by mi to malo byť jedno, ale nie je to tak. Viem sa vžiť do ich pozície. Nehovorím, že ma neupútali. Príprava je však krátka a ja im nemôžem dať toľko priestoru, koľko by si zaslúžili. Ak by sme mali pred sebou zimnú prípravu, tak nikoho z nich nepošlem preč tak skoro. Na druhej strane treba povedať, hráči, ktorí tu zostali, majú opodstatnenie zotrvať v klube a pracovať ďalej,“ vyznal sa lodivod AS.

Trénera reprezentujúceho mladšiu generáciu slovenských futbalových odborníkov prekvapili viacerí mladí Trenčania prichádzajúci z dorastu. „Peter Valla predviedol v Žiline veľmi dobrý výkon. Hral na hráča ako je Rilke a nemal s tým najmenší problém. Veľmi dobre vyzerá Mazán. S Piačekom, ktorý je od neho hádam o pol metra vyšší, neprehral asi ani jeden súboj. Obaja sa ako hráči nezľaknú a nestratia. Potom tu máme ešte Adiho Fanenda, alebo Zvalu. Všetci spomenutí majú potenciál,“ povedal Koník.

Súboje proti špičkovým slovenským klubom priniesli novozloženému realizačnému aj ďalšie pozitívne zistenie. „Som rád, že hráči využívaní na kraji stredovej formácie potvrdili, že ich miesto je hore na hrote. Myslím tým Kubíka alebo Hlohovského. Tam sú silní a nebezpeční. Utvrdil som sa, že by bolo dobré vrátiť ich tam, kam postovo patria. Avšak, nevylučujem ich využitie aj na iných miestach. Všetko bude záležať od súperov a zloženia mužstva. Zatiaľ mám z tohto pohľadu dobrý pocit. Dobre sa javia Godál, Ševela a Knapp. V Žiline zahral veľmi dobre Aldo Báez.“ Tréner Koník napriek všetkým pozitívam vie, že mužstvo potrebuje vystužiť. Malo by ísť o dvoch alebo troch hráčov do krídelných priestorov v stredovej aj obrannej rade. „Uvidíme ako dopadne Depetris. Aj tam máme pripravenú alternatívu na doplnenie konkurencie v útoku. Ak odíde 21 gólov, treba to riešiť. Uvidíme ako budeme riešiť brankársky post,“ prezradil ďalej odchovanec ČH Bratislava.

Po vynikajúcej jeseni v drese Interu bol pre Trenčín sklamaním Ján Čirik, ktorý sa na ľavej strane nepresadil. Tréner Koník ho však práve z Pasienkov dôverne pozná a rád by si ho v tíme nechal. „Sledujem reakcie fanúšikov, ktorí Čirika nazývajú bezfarebným a omylom prestupového termínu. Ja ho ale na úrovni prvej ligy radím medzi najprogresívnejších a najlepších hráčov na svojom poste. Pokiaľ tu zostane, čo nie je v mojich rukách, som presvedčený, že dostane na svoju stranu aj ľudí. Čirik potrebuje ohromnú dôveru trénera. Aj v Interi sa rozbiehal pomalšie, ale záver jesene a Tipsport ligu mal vynikajúce. Dokonca neakceptoval ponuky Brna, Nitry a ja, ako odvolaný tréner, som mu doporučil práve Trenčín. Treba trochu trpezlivosti, no verím, že to splatí,“ dodal Koník.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa