Aktuálne 14.8.2018

Letenay ďalším z akadémie pod zmluvou v AS Trenčín

Nádejný útočník Lukáš Letenay podpísal viacročný kontrakt s AS Trenčín. Stal sa tak v krátkom čase už tretím sedemnásťročným odchovancom akadémie This is my sen Academy, ktorý podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt v našom klube. Pred štartom jarnej časti uplynulého ročníka to boli Jakub Kadák a Marián Pišoja. Štvrtým z produktov našej akadémie, ktorý dostal v poslednom roku dôveru je o necelé dva roky starší obranca Adrián Slávik, ktorý má za sebou už aj prvé ligové minúty.

Mládežnícky reprezentant Slovenska Letenay patrí medzi najtalentovanejší zakončovateľov v mládežníckych tímoch AS. Dnes ho čaká boj o miesto v kabíne prvého mužstva Ricarda Moniza. „Keď som sa dozvedel o možnosti podpísať zmluvu, bol som veľmi šťastný. Uvedomil som si aj to, že bez spoluhráčov a trénerov nielen v Trenčíne, ale aj predtým v Karlovej Vsi, by to nebolo možné. Budem robiť všetko preto, aby som sa prebojoval do prvého mužstva,“ povedal Letenay.

Stále len sedemnásťročný zakončovateľ začínal s futbalom v Karlovej Vsi. Logické bolo, aby pokračoval v jednom z väčších bratislavských klubov. „Hrali sme prvú žiacku ligu. V zápase proti Trenčínu si ma všimol tréner Sameš. Mal som možnosť ísť aj do Slovana Bratislava, ale spoločne s agentom sme si už vtedy vybrali trenčiansku cestu. Je lepšia nielen po futbalovej stránke. AS je kvalitnejší v práci s mládežou.“

Dnešná konkurencia v prvom mužstve AS Trenčín je výrazne kvalitnejšia, ako v časoch, keď sa do prvého mužstva dostával napríklad Peter Kleščík. „Viem, že to nebude ľahké. Je mi jasné, čo ma čaká. Sú tu kvalitní zahraniční hráči, ale aj chalani z dorastu. Nevnímam to ako prekážku. Pozerám sa len na svoju cestu. Chcem dávať góly v drese prvého mužstva AS,“ skonštatoval Letenay.

Pod Čákovým hradom spolupracoval s Ľubošom Reiterom a dnes ho vedie nielen v doraste, ale aj pri špeciálnych tréningoch zakončovateľov Martin Fabuš. „Je skvelé, že mám takúto možnosť. Obaja mi pomáhali nielen športovo, ale aj po mentálnej stránke, keď sa mi nedarilo. Podržali ma. Dostával som šancu, trénoval navyše. Veľmi mi to pomohlo,“ dodal na záver Letenay.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa