Zápasy - archiv 1.8.2009

Päť zmien v zostave prinieslo tri body

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0).

Trenčania nastúpili na dôležitý súboj proti Podbrezovej s piatimi zmenami v zostave v porovnaní s predchádzajúcim domácim súbojom s Púchovom. Zmeny nastali nielen v každej formácii v poli, ale aj na brankárskom poste. AS napokon po exportnom góle Knappa a hlavičke Peciara vyhralo 2:1 (1:0) a po 4. kole stráca na prvé Zlaté Moravce dva body.

Už v 1. min sa dostal k strele Hlohovský, ale hosťujúci brankár Hanák loptu vyrazil. Trenčania začali aktívnejšie a súpera zatlačili do pokutového územia. Z úvodnej prevahy napokon rezultoval aj gól Knappa, ktorý nechytateľnou strelou spoza pokutového územia do pravého horného rohu súperovej bránky otvoril skóre stretnutia – 1:0. Po štvrťhodine hry to skúšal na opačnej strane Svintek spoza šestnástky, ale tesne minul. V 21. min si na center Gergela nabiehali obaja hrotoví hráči Kubík aj Hlohovský, no ani jeden z nich loptu nezasiahol. V horúcom počasí tempo hry s pribúdajúcimi minútami upadlo. V druhej polovici prvého polčas stojí za zmienku už iba krížny pas Čögleya z pravej strany obrany na nabiehajúceho Čirika, ten však mieril vedľa.

V úvode druhého dejstva to skúšal z diaľky Hlohovský, ale minul. Nasledovala séria nepresností, ktorú v 58. min prerušila gólová hlavička Peciara po priamom kope Horvátha. Podbrezová hrozila v druhom polčase oveľa častejšie, ale všetky nebezpečné strely vyriešil pozorný Volešák. Skúšali to striedajúci Kostúrik aj Tírer. Brankár AS kapituloval až v nadstavenom čase, keď si na center nabehol Tubonemi a hlavou skóroval. V zostávajúcom priebehu nezostalo hosťom dostatok času na prípadné vyrovnanie.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0)

Góly: 8. Knapp, 58. Peciar - 90+. H. Tubonemi

Žlté karty: 86. V. Horváth, 90. Mazán - 41. Nosko, 67. Tírer, 70. Karásek

Domáci: Volešák – Čögley, Godál, Ševela, Peciar – Gergel, V. Horváth, Knapp, Čirik – Kubík (78. Mazán), Hlohovský (86. Adi)

Hostia: Hanák – Klučiar, Gajdošík, Nosko, Harvilko – Chomistek, Kožička (58. H. Tubonemi), Svintek, Karásek (70. Kulik) – Tírer, Laksik (70. Kostúrik)

Rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, D. Hrčka

Divákov: 1105

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa