Aktuality - archiv 24.8.2009

Nastúpia Čirik s Knappom po zápasovej pauze už proti Šali?

Knapp chce presvedčit trénera a verejnosť, Čirikovi radil aj majiteľ Tschen La Ling.

V kabíne AS Trenčín sa všetko sústreďuje na blížiaci sa víkendový duel proti Šali. Po viacerých neúspešných výsledkoch je plný bodový zásah, ako i oduševnený výkon futbalistov, absolútnou prioritou. Desaťdňovú pauzu medzi dvoma majstrovskými stretnutiami využíva celý tím nielen na tvrdú tréningovú drinu, ale aj na sériu rozhovorov, ktoré by mali odbremeniť mužstvo od tlaku a nasmerovať ho k vyšším tabuľkovým priečkam.

Jednou z rezonujúcich tém minulých dní je nezaradenie Lubora Knappa a Jána Čirika na súpisku proti Prievidzi. „Od Lubora očakávam viac ako ponúkol v predchádzajúcich zápasoch. Nedarí sa ani Janovi. Pre Trenčín nie je zďaleka takým užitočným akým bol v Interi,“ pustil sa do vysvetľovania svojho rozhodnutia Vladimír Koník. Obaja futbalisti na prievidzskej tribúne tŕpli. Spoluhráčom chceli pomôcť, ale z vyvýšeného miesta na tribúne sa to veru nedá. „Bol som nepokojný. Ťahalo ma to na ihrisko, ale zápas som si odtrpel v hľadisku,“ opísal nepríjemné pocity Knapp. „Nominácia na zápas ma prekvapila. Priznám sa, nepočítal som s tým, že by som sa nezmestil do základu, ba dokonca ani na pozíciu náhradníka,“ pokračoval skúsený tridsiatnik. „V Luborovej hre mi niečo chýbalo. Moja nespokojnosť vyvrcholila po zápase s Rimavskou Sobotou. Hráč jeho kvalít nemôže hrať alibi futbal. Knapp je futbalistom, ktorému potrebujem v zápase naložiť zodpovednosť i povinnosti. Je logické, že mám na neho vyššie nároky ako na 19 - 20 ročných chlapcov. Vďaka skúsenostiam musí vtlačiť hre nášho mladého tímu istú pečať. V doterajšom priebehu súťaže mi z jeho strany tieto prvky, ako i viac aktivity, chýbali,“ uviedol tréner pozadie prekvapivej nominácie na zápas v Prievidzi.

Po hlbšom zamyslení sa tréner dodal: „Rozhodnutie nenominovať jedného z najskúsenejších hráčov sa rodilo veľmi ťažko. Už v nedávnej minulosti som zvažoval jeho nomináciu na zápas. Mikrocyklus sme dokonca začali tak, že figuroval len medzi náhradníkmi. Počas týždňa som mu vytkol isté veci a povedal som mu, čo od neho očakávam. Napokon v základe nastúpil. Pred Prievidzou som ale svoje pôvodné rozhodnutie nenasadiť ho nemenil. Chcel som ho trošku pritlačiť k múru. Nie je to o dokazovaní si niečoho nepodstatného. Jednoducho chcem použiť všetky dostupné spôsoby, aby hráč odovzdal pre Trenčín maximum. Lubor si musí uvedomiť, že preto je v tomto klube a preto má vytvorené také podmienky aké má, aby bol lídrom a predĺženou rukou trénera na ihrisku. Jeho pauza bola vyvrcholením niekoľkých faktov. V zápase s Púchovom mal doslova zakázané vracať sa k obrancom po loptu. Súper hral s jediným vysunutým hrotom proti štyrom obrancom, Knapp sa často sťahoval dolu a potom chýbal pri odrazených loptách. V Lučenci hral síce 60 minút dobre, ale po vylúčení hráča súpera som od neho očakával, že bude spoluhráčov tlačiť do krídelných priestorov a nie do prehusteného stredu. Z jeho strany absentovala lepšia organizácia. Knapp je príliš skúseným futbalistom na to, aby riešil uvedené situácie takýmto spôsobom. Práve v týchto okamihoch mužstvo potrebuje takého hráča, akým Knapp dokáže byť. Bol by som ale nerád, keby to teraz vyznelo tak, že on je dôvodom našich strát. To určite nie. Každý z nás má na nich svoj diel. Chcem z neho iba dostať viac. O jeho potenciály rozhodne nepochybujem. Ani o tom, že je inteligentným a vnímavým hráčom chápajúcim, že si svoje miesto na ihrisku musí, rovnako ako ďalší hráči, zaslúžiť. Je to skúsený, ostrieľaný futbalista. Som presvedčený, že svoje vysoké kvality a prehľad, ktorý ho zdobil v minulosti, čoskoro opráši a že znovu bude výkladnou skriňou nie len v zostave AS, ale aj v celej súťaži.“

Ťažko povedať, či zdvihnutý varovný prst trénera zasiahol bývalého kapitána do živého, v každom prípade ale platí, že defenzívny záložník pracuje ešte zodpovednejšie ako pred tým. „Každý môže mať pohľad na futbal odlišný. Potvrdilo sa to aj teraz. Spätne som si pozrel naše zápasy a zásadný problém v mojej hre som nezbadal. Rozhodnutie trénera ale akceptujem. V tejto chvíli nie je vôbec dôležité, či som proti Prievidzi hral, alebo nie. Jediné podstatné je, aby sme sa proti Šali naštartovali na víťaznú šnúru. Ak tomu moja absencia v poslednom zápase pomohla, budem len rád. Zároveň by som ale rád zdôraznil, že nie som zvyknutý sledovať zápasy z lavičky, či z tribúny. Na tento pocit si zvykať ani nemienim. Urobím všetko pre to, aby som presvedčil trénera ako i celú trenčiansku futbalovú verejnosť, že moje miesto je na trávniku,“ uzavrel tému Prievidza autor dvoch minulosezónnych gólov.

Kým Knapp bol zostavou v Prievidzi prekvapený, Čirik o svojej absencii vedel už dopredu. „S trénerom hľadáme cestu, ako sa z môjho útlmu dostať von. Po Rimavskej Sobote sme sa dohodli, že mi dá zápasový oddych. Pred duelom som sa rozprával aj s pánom Lingom. Veľmi ma potešilo, že si pamätal aj moje svetlejšie obdobie z Interu a že prejavil snahu pomôcť mi späť k výkonnosti z minulosti. Aj on vraj vo svojej kariére prechádzal podobnými kritickými obdobiami. Povzbudil ma a poradil ako z nich von. Viem, že sa mi nedarí. Aj v tejto ťažkej chvíli ale cítim podporu spoluhráčov, trénerov, vedenia i majiteľa. Keď dostanem príležitosť, zabojujem aj o stratenú priazeň publika. Fanklubu AS i hlavnej tribúne ostávam veľa dlžný. A ja dlžníkom ostať nechcem,“ dodal odhodlane ľavonohý stredopoliar. Zápas so Šaľou sa blíži. Či s Knapom, Čirikom, alebo bez nich, každému je jasné, že v tomto stretnutí je prijateľný jediný výsledok. V kabíne je ako varovný prst vystavená aktuálna tabuľka súťaže. Nepríjemná 9. priečka z nej dráždivo svieti a zjednocuje partiu túžiacu po úplne iných métach.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa