Zápasy - archiv 28.8.2009

Pohodlné víťazstvo proti Šali okorenil Hlohovského hetrik

AS Trenčín - Slovan Duslo Šaľa 4:0 (3:0).

Trenčín si napriek pomerne skorému vylúčeniu Petra Čögley dokázal poradiť s posledným tímom druhej najvyššej súťaže Slovanom Duslom Šaľa a po vysokom víťazstve 4:0 (3:0) sa posunul na siedmu priečku aktuálnej tabuľky. Gólovo sa zaskvel Filip Hlohovský, ktorý k dvom premeneným pokutovým kopom pridal gól po úspešnom brejku AS. Trenčín odohrá najbližší zápas o dva týždne v nedeľu 13. septembra predpoludním v Ružomberku proti miestnej rezerve corgoňligového „áčka“.

AS začalo aktívne a už v dvadsiatej sekunde stretnutia sa mohlo zmeniť skóre. Gólovú situáciu však priniesol až moment v 2. min duelu. Do pokutového územia Šale sa vrútil Horváth, ktoré prienik hostia zastavili iba za cenu faulu. K pokutovému kopu sa postavil Hlohovský a penaltu pohodne premenil – 1:0. Už o niekoľko sekúnd neskôr skončila lopta aj v sieti Trenčína, ale gól pre postavenie mimo hry neplatil. Po štvrťhodine hry sa krásnym lobom prezentoval Godál hrajúci tentoraz na pravej strany obrany, ale brankár Kolmokov v poslednom momente zasiahol. O päť minút neskôr potiahol loptu po ľavej strane Gergel, v pokutovom území súpera našiel Hlohovského a bolo 2:0. AS hrozilo aj naďalej. Len bočnú sieť trafili z hranice šestnástky strelec prvých dvoch gólov a Horváth z priameho kopu. V 38. min prišla druhá žltá karta pre domáceho Čögleya a Trenčín dohrával iba v desiatich. Už o pár okamihov neskôr však Knapp po spolupráci s Gergelom pohodlne upravil na rozdiel troch gólov.

Šali nepomohla početná výhoda, prestávka a ani striedanie. Posledný tím druhej najvyššej súťaže pokračoval naďalej v bezkrvnom výkone. V 54. min po faule na Depetrisa premenil Hlohovský aj druhú penaltu – 4:0. Hostia pohrozili po prvý raz až po hodine hry. Striedajúci Kuba však mieril hlavou nad bránku Volešáka. Ten istý hráč zakončil rovnako podobnú situáciu aj o pár minút neskôr. To však bolo v podaní hostí všetko. AS umne kontrolovalo priebeh zápasu. V záverečných momentoch mohol po ďalšom skvelom pase Gergela zvýšiť Godál v pozícii falošného krídla, ale hosťujúci gólman mu šikovne zmenšil strelecký uhol.

AS Trenčín - Slovan Duslo Šaľa 4:0 (3:0)

Góly: 3., 20. a 54. Hlohovský (prvý a tretí z 11 m), 39. Knapp

Žlté karty: 19. Čögley - 19. P. Zajac, 32. Vojtíšek, 50. Tomiš, 52. Benko, 70. O. Lancz

Červené karty: 38. Čögley (Trenčín) po druhej ŽK

Domáci: Volešák - Godál (86. Bizup), Ševela, Peciar, Valla - Čögley, Knapp, V. Horváth, Gergel - Hlohovský (74. Báez), Depetris (90. Adi)

Hostia: Kolmokov - Hoffman, Vojtíšek, Krajník, Benko - Obert, O. Láncz, Tomiš (84. Peťovský), Kasaj (46. M. Vyskoč) - Zajac (34. Kuba), Uzola

Rozhodovali: Prešinský - Cuninka, Čiernik

Divákov: 554

foto: sita

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa