Aktuality - archiv 4.12.2009

Nevýrazná rozlúčka AS s jesennou časťou I. ligy

Slovan Duslo Šaľa – AS Trenčín 1:1 (1:1).

Situácia sa po roku zopakovala takmer do bodky. Aj posledným minuloročným súperom AS bola Šaľa. Aj vlani sa obe mužstvá rozišli zmierlivým výsledkom a aj vlani platilo, že to nebol zápas s vysačkou najvyššej kvality. Trenčania sa rozlúčili s jesennou časťou súťaže bez svojho kapitána Martina Ševelu. Opora zadných radov pauzovala pre zdravotné problémy. Kapitánsku pásku i pozíciu stopéra prevzal po skúsenom veteránovi Boris Godál. Spolu so spoluhráčmi v defenzívnej línii mal neraz plné ruky práce.

V otváracej desaťminútovke zaujal vtipný center Salinasa z pravej strany, domáci brankár Kolmokov jeho šikovnú strelu s problémami vyrazil, aby vzápätí úspešne čelil ďalšiemu pokusu z kopačky Kleščíka. V 10. min na seba upozornil prvýkrát Tomiš. Nekrytý vo vyloženej šanci doslova niekoľko metrov od brány AS ale namieril vysoko. V 20. min rozohrali Trenčania nacvičený roh. Horváth našiel Godála, ten predĺžil loptu na Gergela, ktorého zakončenie zastavil na bránkovej čiare Kasaj. Následná Peciarova strela išla príliš vysoko. Kasaj bol aj pri neskoršej akcii domácich. Jeho center ale Tomiš opäť medzi žrde nevpratal. V 34. min rozohrával aktívny Tomiš štandardku. Jeho center do pokutového územia AS blúdil medzi útočiacimi i brániacimi hráčmi. Po Kubovom kontakte sa lopta dokonca odrazila od žrde, v bráne ale neskončila. V 38 min predviedli Trenčania najkrajšiu akciu zápasu. Po kolmom prenesení hry priťukol Depetris loptu Báezovi, ten sa odvážne vybral smerom k bráne súpera, ale tesne pred šestnástkou bol faulovaný. Toto zranenie sa ukázalo vážnejšie a medzi polčasmi bol po krátkom ošetrení vystriedaný. Daňou domáceho tímu za faul bol priamy kop Filipa Hlohovského. Trenčiansky forvard zakrútil loptu ponad múr a trafil presne do vinkla – Trenčín vyhrával 1:0. Radosť hostí ale trvala iba do záveru prvého dejstva. V ďalšej zo svojich šancí sa Marek Tomiš nemýlil a tvrdou strelou pod brvno vyrovnal skóre duelu.

Po zmene strán zahrozili prví Trenčania. Salinasovu strelu obrana Dusla odvrátila na roh. O niekoľko sekúnd neskôr Gergel centroval Horváthovi stajacemu na hranici šestnástky, jeho slabá hlavička ale bránu minula. Potom prevzali iniciatívu Šaľania. Ich najväčšiu šancu mal výborne hrajúci Zajac, ktorý sám pred Volešákom neuspel. Gól nepriniesla ani Uzolova strela vzápätí. Na opačnej strane mohol po Hlohovského centri rozvlniť sieť Adi, ale neuspel rovnako ako ani po brejku centrujúci Kubík, ktorého myšlienku domáca defenzíva prečítala.

Slovan Duslo Šaľa – AS Trenčín 1:1 (1:1)

góly: 45. Tomiš – 36. Hlohovský

ŽK: 38. Obert, 42. Zajac, 56. Lalák, 72. Krajník – 22. Salinas, 53. Gergel, 84. Kubík

rozhodovali: Šipoš – Jankovič, Poláček

diváci: 280

Šaľa: Kolmokov - Obert (49. Uzola), Mujkoš, Krajník, Benko - Kasaj, Lancz, Lalák, Tomiš - Zajac (90. Cíferský), Kuba (57. Peťovský)

Trenčín: Volešák - Gergel, Godál, Peciar, Kleščík - Hlohovský, Báez (46. Knapp), Horváth, Salinas (82. Kubík) - Adi, Depetris

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa