Aktuality - archiv 6.12.2009

Mladí Trenčania pokorili Prahu

Starší dorastenci AS víťazmi prestížneho Memoriálu Václava Jíry.

Uplynulý víkend sa zapísal do mládežníckej kroniky trenčianskeho klubu výraznými písmenami. Starší dorastenci AS vybojovali na 18. ročníku Memoriálu Václava Jíru konečné víťazstvo. Prestížnym a veľmi kvalitne obsadeným turnajom prešli bez jedinej prehry. Na ich štíte ostali Kladno, Jihlava, Plzeň i Sparta. V publiku už tradične nechýbali zástupcovia celoplošných českých televízií ani veľké osobnosti českého futbalu. Spanilú jazdu mladých Trenčanov sledoval aj majster Európy Antonín Panenka či ďalší bývalí reprezentanti Martin Frýdek, Horst Siegl alebo Michal Bílek.

„Už v skupine sme mali veľmi silných súperov. Okrem nás v nej hrali aj obaja vlaňajší finalisti Sparta a Jihlava,“ rozhovoril sa tréner Trenčanov Radúz Dorňák. Jeho zverenci narazili už v prvom zápase na Spartu, považovanú za jedného z TOP favoritov podujatia. „Bol to úžasný zápas. Zrodil sa v ňom nerozhodný výsledok 6:6. Trúfam si povedať, že to bol asi najkrajší duel na turnaji. Oba tímy hrali útočne, bez zbytočnej taktickej zviazanosti,“ vydal sa po stopách turnajového triumfu spokojný tréner. V druhom stretnutí Trenčania doslova rozbili Kladno. „V posledných vzájomných konfrontáciách sa nám proti nim výnimočne darilo. Po jasných výhrach 8:1 a 9:2 v minulých rokoch, sme ich zdolali aj v sobotu. Opäť vysoko – 7:1. Zápas sa mimoriadne vydaril Horčičákovi, ktorý dal štyri góly,“ chválil zverenca spokojný tréner. Posledný duel prvého hracieho dňa takou jednoznačnou záležitosťou nebol. Pred zápasom s Jihlavou boli karty  rozdané jasne. Ak by Trenčín prehral, semifinále by bolo stratené, v prípade remízy by tam postúpil z druhého miesta a prípadná výhra by znamenala postup z vedúcej pozície. „Absolútne sme nezachytili úvod. Už po štyroch minútach sme prehrávali vysoko 0:4. Chlapci sa ale nevzdali a napriek nepriaznivému vývoju sa pokúsili o obrat. V infarktovom závere sa nám podarilo zápas zvrátiť. Štefánik rozhodol o našom tesnom triumfe 6:5 sedem sekúnd pred koncom zápasu. V kabíne sme si prvenstvo v skupine patrične užili. Narobili sme kriku, že sa ozývala celá hala,“ opísal sladké oslavné pocity šéf realizačného tímu. Po úspešnom ťažení dostali mladí Trenčania nečakanú odmenu. Tréneri im umožnili navštíviť centrum vianočnej Prahy.

Semifinálovým súperom Trenčína bola Plzeň. „Bol to ďalší z extrémne dramatických duelov. Hoci sme vyhrávali už 4:1, súper sa zmobilizoval a v záverečných okamihoch zápasu vyrovnal na 4:4. V jedenástkovom rozstrele sme vsadili na najskúsenejších hráčov. Naši strelci sa nemýlili. Rybanský, Holúbek i Štefánik svoje pokusy bez problémov premenili, kým jednu zo striel súpera výborne chytajúci Feriančík kryl,“ zhodnotil dramatický duel skúsený kouč. Po výhre nad Plzňou postúpili Trenčania do finále. V ňom sa stretli rovnakí súperi ako v otváracom zápase. „Bolo to úplne odlišné stretnutie ako naša prvá konfrontácia. Na rozdiel od gólovej prestrelky v skupine sa hrala vysoko taktická partia. Skóre otvoril Mondek, po polčase sme vyhrávali 1:0. Mišák potom zvýšil na 2:0, Sparta ale znížila na rozdiel jedného gólu. Potom išli do maximálneho rizika. Brankára nahradili hráčom v poli. Boli veľmi aktívni a nebezpeční. My sme naopak hrozili z rýchlych kontier. Jednu z nich využil Malec. Po jeho góle sme sa upokojili a finále doviedli do úspešného konca,“ ukončil hodnotenie turnaja tréner víťazného družstva Radúz Dorňák. Okrem víťazného vavrína, získali Trenčania aj individuálne ocenenie. Najlepším hráčom turnaja sa stal Štefánik, ktorý vsietil šesť gólov.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa