Aktuality - archiv 17.12.2009

NAJ, NAJ, NAJ uplynulého roka

Čo zaujalo počas uplynulých 12 mesiacov pozitívne, čo naopak sklamalo.

V minulých dňoch sme priniesli štatistický sumár jesennej časti 1. ligy. V aktuálnom článku sa voľnejšou formou obzrieme za celým rokom 2009. Prinášame názory redakcie na niektoré NAJ – NAJ – NAJ. V tejto súvislosti sme oslovili aj Romana Hodála, dobre poznajúceho trenčianske futbalové prostredie.

NAJväčšie sklamanie:

Redakcia: Jdnoznačne fakt, že sme nepostúpili do Corgoň ligy.

Roman Hodál: Nepostup do Corgoň ligy.

NAJväčšie pozitívum:

Redakcia: Presadenie sa niektorých dorastencov do základu A-čka. Pravidelne nastupoval Valla. Gólovo sa presadili Adi, Mazán i Bizub.

Roman Hodál: Iba dve ligové prehry za celý rok 2009. Mužstvo sa naučilo neprehrávať. Musí sa ale naučiť aj vyhrávať.

NAJstabilnejší hráč:

Redakcia: Martin Ševela. Nastupoval pravidelne a vždy bol pevným defenzívnym pilierom. Okrem toho dal na jeseň dva dôležité góly. Zásahy proti Dolnému Kubínu aj v Rimavskej Sobote znamenali zisk 3 bodov.

Roman Hodál: Hm. Ťažká otázka. Asi Miloš Volešák. Drží si vysoký výkonnostný štandard a vo viacerých zápasoch nás v záveroch podržal bravúrnymi zákrokmi.

NAJlepší zápas:

Redakcia: Potešila jarná výhra 4:0 nad Podbrezovou. Trenčania podali dobrý výkon aj v 2. kole aktuálneho ročníka v Zlatých Moravciach. Hoci prehrali o gól, ich výkon sa nám páčil.

Roman Hodál: Boli dva. Hneď prvý zápas v roku 2009 s Michalovcami, vyhrali sme vysoko 6:2 a potom naša jesenná výhra nad Šaľou 4:0. V oboch zápasoch preukázali naši hráči obrovskú túžbu po víťazstve. Už pred zápasom bola v kabíne nevídaná atmosféra. Vedel som, že tieto zápasy vyhráme. Hráčom sa to dalo doslova čítať z tvárí.

NAJpamätnejší okamih:

Redakcia: Dva góly na Interi v jarnej časti uplynulej sezóny. Žiaľ, ani jeden z nich nebol pre údajný ofsajd uznaný.

Roman Hodál: Nikdy nezabudnem na kľúčový moment zápasu v Michalovciach v 31. kole uplynulej sezóny. V 87. min stál za stavu 0:0 vo vynikajúcej pozícii Ereros. Technickou strelou zblízka trafil ale iba žrď. Kto vie, ak by dal...

NAJväčší prepadák:

Redakcia: Mizerné jarné výkony v Humennom a Košiciach. Na jeseň sa nám nepáčil výkon v Liptovskom Mikuláši a Prievidzi.

Roman Hodál: Zbabraný jarný zápas v Košiciach. Takmer všetci členovia ich prvého tímu sa chystali na finále Slovenského pohára a mali počas víkendu voľno. Aj preto cestovalo na sobotný zápas do Nitry prakticky celé B-čko. Mladíci MFK v noci docestovali domov a v nedeľu ráno nastúpili tí istí hráči proti nám. Uhrali sme iba remízu.

NAJsilnejšie mužstvo proti ktorému sme hrali:

Redakcia: Prievidza. Za posledný rok nám robila najviac problémov. V jarnom zápase dlho vyhrávali, Hlohovský vyrovnal v závere s obrovskou porciou šťastia. Prvá jesenná konfrontácia sa skončila 2:0 pre hornonitriansky klub. Víťazstvo sme dosiahli až v druhom jesennom vzájomnom zápase. Aj to sa rodilo veľmi ťažko, súper vzdoroval viac ako hrdinsky.

Roman Hodál: Veľmi ťažké zápasy sme odohrali proti Podbrezovej. Na jar i na jeseň sa na nás zakaždým veľmi dobre pripravili. Vždy vymysleli nejaké taktické prekvapenie. Bol to silný a nevyspytateľný súper.

NAJnebezpečnejší hráč proti ktorému sme hrali:

Redakcia: Ťažká otázka. Nepríjemný bol Roman Chomistek z Podbrezovej, ďalej Štefan Pekár z Prievidze a problémy nám narobil aj Púchovčan Martin Luhový.

Roman Hodál: Martin Luhový. V jesenných zápasoch proti Púchovu nám zamotával hlavy zrejme najviac. Bol nepríjemný v koncovke a v príprave gólových príležitostí.

V druhej časti ankety sa zameriavame na hráčov AS Trenčín. Opäť hodnotí Roman Hodál.

NAJsnaživejší

Roman Hodál: Peter Kleščík. Je vzorom v tréningovej disciplíne i v nasadení. Škoda, že jeho pracovitú povahu nemá viac hráčov v kabíne. Trenčín by bol zrejme niekde inde.

NAJveselší

Roman Hodál: Za posledné roky bol najväčším vtipálkom určite Martin Doubek. V aktuálnom tíme prebrali túto úlohu Dalibor Rožník a Tomáš Peciar. Niekedy vytiahnu skutočne exkluzívne veci.

NAJväčší modeman

Roman Hodál: Tu je to jasné. Odkedy má Fanendo priateľku, v tomto smere nemá konkurenciu.

NAJhravejší

Roman Hodál: Opäť bezkonkurenčná záležitosť. Filip Hlohovský a Fero Kubík hrajú vždy a takmer o všetko. Ak sa v kabíne rieši nejaká stávka, buďte si istí, že títo dvaja v nej majú určite prsty. Súťažia v jedenástkach, v triafaní brvna či žrdí. Od ostatných sa nechajú zakaždým vyhecovať.

NAJvšestrannejší:

Roman Hodál: Roman Gergel. Je mu úplne jedno aký šport je na programe dňa. Zvláda všetko. Má neuveriteľné predpoklady.

Autor: ms, rh
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa