A-tím 4.2.2021

Príprava | Proti Dubnici pod umelým osvetlením, Blansko nahradí Šamorín

Zverencov trénera Stijna Vrevena čaká posledná skúška pred štartom jarnej časti aktuálneho ročníka Fortuna ligy. Realizačný tím si ju rovnako ako pred týždňom rozdelil na dva testy. V piatok narazí náš tím na FK Dubnica (15.30) a o deň neskôr na ŠTK 1914 Šamorín (13.00). Šamorínčania nahradili na poslednú chvíľu českého druholigistu z Blanska, ktorý pre zhoršenú pandemickú situáciu v Česku nemôže pricestovať.

V považskom derby sa stretneme s desiatym tímom jesene druhej ligy. Účastník minuloročnej baráže o postup do najvyššej súťaže má dnes celkom iné starosti, keďže od čiary zostupu ho delia iba tri body. Je to napriek tomu, že so štrnástimi inkasovanými gólmi v rovnakom počte zápasov mal druhú najlepšiu defenzívu v lige.

V dubnickom drese uvidíme viacero bývalých hráčov našej akadémie. V bránke by sa mal predstaviť Denis Chudý, ktorý bol na jeseň ešte členom kádra prvého tímu AS Trenčíne. V mužstve sú aj Rastislav Hodál, Jakub Parkáň, Ľuboslav Levai, Adam Straka, Samuel Vavrúš, Jakub Sedláček, Michal Petráš a ďalší.

Dubnica sa počas zimného prípravného obdobia darí. Naposledy vyhrala nad kandidátom na ligový titul DAC 1904 Dunajská Streda (3:2), keď sa hralo netradične 4x30 minút. Predtým zdolala Sereď (1:0) a remizovali proti Nitre (1:1).

Šamorín je po jeseni o priečku nižšie ako Dubnica. Na jedenástom mieste má šestnásť bodov za päť víťazstiev, jednu remízu a osem prehier. V zimnej príprave sa však nečakane darí. Dôkazom sú výsledky proti Nitre (4:2), Senici (5:5), Znojmu (10:0), rezerve Slovana Bratislava (2:1) a druhému tímu Puskás Academy (2:2). Prehra prišla len v prvom zápase prípravného obdobia proti Skalici (0:2).

Trenčianska stopa v ŠTK je taktiež veľmi zaujímavá. Športovým riaditeľom klubu je náš bývalý kapitán Csaba Horváth a dres Šamorína oblieka dvojička Aldo Baéz - Denis Jančo.

Oba zápasy odohráme v domácom prostredí Štadióna Sihoť. V piatok aj za asistencie umelého osvetlenia o 15.30 h a v sobotu o 13.00 h. Oba pred kamerami ASTV.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa