ASTV 25.5.2021

FATK | Klub vstúpil do projektu regionálnej akadémie

Trenčiansky samosprávny kraj, Stredná športová škola, Slovenský futbalový zväz a novovytvorená Futbalová akadémia Trenčianskeho kraja (FATK) podpísali v utorok memorandum o vzájomnej spolupráci. Akadémia je prvou svojho druhu na Slovensku.

Reprezentatívne nastúpenie mali všetky štyri organizácie participujúce na projekte. Kraj reprezentoval jeho predseda Jaroslav Baška, školu zastupovala riaditeľka Iveta Petríková Rosinová, strešnú organizáciu slovenského futbalu prezident zväzu Ján Kováčik a akadémiu predseda Peter Gergely.

Hlavným cieľom FATK je podpora rozvojových programov v regiónoch Trenčianskeho samosprávneho kraja a poskytnutie vzdelania futbalovým talentom. „Máme veľký stredoškolský kampus, kde okrem športovísk a štyroch stredných škôl je aj veľký internát pre 700 študentov,“ pripomenul predseda TSK.

„Budeme hľadať spôsob, ako do budúcnosti prispievať na platy profesionálnych trénerov, ktorí budú vo Futbalovej akadémii Trenčianskeho kraja. Žijeme v čase, keď sa každý hrá na svojom piesočku, preto je projekt akadémie výnimočný a zatiaľ ojedinelý. Verím, že v dohľadnom čase bude aplikovaný aj v iných krajoch,“ zdôraznil prezident SFZ Ján Kováčik.

Predseda Futbalovej akadémie Trenčianskeho kraja Peter Gergely pracoval na vzniku akadémie tri roky. Spoločne s generálnym manažérom AS Trenčín Róbertom Rybníčkom intenzívne posledného jeden a pol roka

„Futbalová akadémia bola založená ako záujmové združenie, zatiaľ je tam šesť klubov z Trenčína, Dubnice, Púchova, Nového Mesta nad Váhom, Partizánskeho a Bánoviec nad Bebravou. Verím, že sa pridajú aj zvyšné tri okresy. Chceme byť otvorení na spoluprácu so všetkými klubmi tak, aby to najlepšie končilo v slovenskej reprezentácii,“ skonštatoval Gergely.

SŠS momentálne navštevuje 50 futbalistov. Od nového školského roka k nim pribudne ďalších desať. „Teší ma, že záujem o štúdium na našej škole majú aj futbalistky. Niektoré z nich sú vo svojich vekových kategóriách v slovenskej reprezentácii. Do budúcnosti budeme uvažovať o zvýšení počtu prijatých futbalistov a futbalistiek, záujem je veľký,“ dodala riaditeľka školy Iveta Petríková Rosinová.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa