A-tím 28.7.2021

Hviezdy AS Trenčín | Hráčom roka Čatakovič, mládežníci bez ocenení, zmeny v kategóriách

Výročnú anketu „Hviezdy AS Trenčín 2021“ vám prinášame aj počas tohto leta. Len veľmi neradi sme pristúpili k rozhodnutiu, že po sezóne poznačenej pandémiou viac než bola tá predchádzajúca, nevyhlásime najlepších hráčov našej This is my sen Academy – „Mladé hviezdy AS Trenčín“. Najlepších hráčov prvého mužstva vám rovnako ako počas predchádzajúcich desiatich rokov prinášame v nasledujúcich riadkoch.

Do jedenásteho roku ankety vstupujeme s viacerými zmenami. Počet cien sme okresali o jednu na sedem. Štyri kategórie zostali, jedna zmenila meno, tri skončili a tie sme nahradili dvoma novými. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate viac podrobností a mená víťazov.

Najcennejšiu trofej určenú pre „Hráča roka“ získal bosniansky strelec Hamza Čatakovič. Strelec dvanástich gólov prispel veľkou mierou k postupu tímu do hornej šestky po dvoch rokoch ťažkých bojov v skupine o záchranu. Pred Čatakovičom získali túto trofej David Depetris, Peter Kleščík, Miloš Volešák, Jakub Holúbek, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Rangelo Janga, Achraf El Mahdioui, Reuben Yem a Osman Bukari.

Dve ceny si odniesol nekompromisný obranca Richard Križan. S prehľadom získal „Trofej fanúšikov“, ktorá niesla doposiaľ meno „Hráč roka podľa fanúšikov“. Odchovanec nitrianskeho futbalu, ktorý pod Čákovým hradom reštartoval kariéru po nevydarenom prestupe do Maďarska, získal aj „MIP Award“, resp. cenu za „Najväčší nárast výkonnosti“.

„Objavom roka“ sa nielen pre AS Trenčín stal nádejný brankár Michal Kukučka. V minulosti uspeli v tejto kategórii Martin Šulek, Moses Simon, Stanislav Lobotka, Philip Azango alebo Jakub Kadák.

Trofej s názvom „Bielo-červené srdce“ ponesie aj tento rok veľmi silné meno. Jej držiteľom sa stal náš dlhoročná kapitán a brankárska opora Igor Šemrinec. Toto ocenenie získal aj po majstrovskej sezóne 2015/2016.

Prvá z dvoch nových trofejí nesie meno „Železný muž AS Trenčín“. Jej držiteľom sa stane vždy hráč s najväčším počtom minút v zápasoch Fortuna ligy. Pri premiére skončila vo vitríne Achrafa El Mahdiouiho.

Druhé z nových ocenení nesie meno „Cena za šírenie dobrého mena AS Trenčín“. Prvým, ktorý získal toto ocenenie je Roman Gergel. Rodák z Bánoviec nad Bebravou vystrieľal poľskej Termalike postup do Ekstraklasy. V 33 ligových zápasoch dal 19 gólov. S prehľadom sa stal najlepším strelcom súťaže a najlepším hráčom druhej poľskej ligy.

Hviezdy AS Trenčín 2021 | AS Trenčín Awards 2021
Hviezda AS Trenčín | Player of the Year
Hamza Čatakovič
Trofej fanúšikov | Fan Heart Trophy
Richard Križan
Objav roka | Newface of the Year
Michal Kukučka
Najväčší nárast výkonnosti | MIP Award
Richard Križan
Železný muž | IronMan Trophy (najviac odohraných minút)
Achraf El Mahdioui
Bielo-červené srdce | White-Red Heart Award
Igor Šemrinec
Cena za šírenie dobrého mena AS Trenčín | Good Reputation Award
Roman Gergel
Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa