Aktuality - archiv 8.5.2010

Semifinálovým hrdinom Dalibor Rožník - Trenčín vo finále

Netradičný kapitán Čögley zdeptal defenzívu Ajaxu.

Prvý semifinálový duel turnaja Breukelen cup priniesol dramatický a vyrovnaný súboj. Hoci Trenčania opäť prehrávali o dva góly, zdrvujúcim finišom vyrovnali a v jedenástkovom rozstrele zdolali juniorov Ajaxu Amsterdam.

Trenčania prišli už v 4. min o Kubíka, ktorý po nepríjemnom zranení kolena prepustil miesto na trávniku Adimu. Mládežníci holandského velikána roztlieskali publikum v 7. min. Po centri z pravej strany nasledovala prudká strela, ktorú zastavilo až brvno svätyne AS. V 10. min sa štadiónom ozýval aplauz opäť. Ajax sa strelou, jedného z ofenzívnych hráčov, z hranice šestnástky ujal vedenia – 1:0. V 13. min poslal Salinas loptu do ohňa, defenzíva Holanďanov nebezpečenstvo odvrátila. Podobná situácia sa zopakovala o tri minúty neskôr na opačnej strane. Po centri futbalistov z Amsterdamu nasledovala strela, ktorá sa však medzi tri žrde nevpratala. V 21. min Hlohovský prihral Depetrisovi, trojgólový strelec turnaja ale hlavou štvrtý zásah nepridal. V závere prvého polčasu zasvietil prvýkrát Rožník. Vo veľkých rukaviciach skryl jeden z nebezpečných centrov domácich.

V 28. min sa opäť zastreľoval Depetris. Pumelica z 20 metrov letela tesne mimo. Kleščíka zastihol turnaj vo veľkej pohode. Po polhodine hry vypustil ďalší zo svojich vydarených dlhých pasov. Nasledoval Salinasov center a Depetrisov pokus nad. V 37. min mal Rožník opäť plné ruky práce. Prudkú strelu súpera z necelých 10 metrov virtuózne zlikvidoval. V 41. min bol však aj výborne chytajúci gólman bezbranný. Paradoxne ho neprekonal žiaden z nebezpečných zakončovateľov tímu z metropoly Holandska, ale po nedorozumení ho prehlavičkoval vlastný obranca Peciar. Do konca stretnutia ostávalo deväť minút a Trenčín prehrával 0:2. Reakcia Adriána Guľu prišla bezprostredne po nešťastnom okamihu. Valla a Godál opustili ihrisko, ich miesta zaujali Malec a Čögley, ktorý si dokonca navliekol na rukáv kapitánsku pásku. A práve novopečený kapitán rozdúchal iskierku finálovej nádeje. V 45. min Hlohovský centroval do veľkého vápna, Adi prudkou hlavičkou zamestnal brankára Ajaxu, ten však loptu iba vyrazil pred seba, kde úradoval Čögley a nezadržateľne znížil. Plavovlasý buldog v guľovom výbere bol aj pri druhom zásahu AS. V 48. minúte našiel centrom Adiho. Nigérijský obor si spracoval loptu, vypálil a dosiahol vytúžené vyrovnanie. Korunu výbornému výkonu AS mohol dať v záverečných sekundách duelu Štafánik. Samostatné sólo zoči – voči brankárovi ale nepremenil. Po nerozhodnom skóre nasledovali pokutové kopy.

Dalibor Rožník. Meno brankára AS si mladíci z Amsterdamu budú určite dlho pamätať. Dva roky pred jeho narodením chytil brankár Steauy Bukurešť Helmut Ducadam štyri pokutové kopy čarostrelcov FC Barcelona a rumunský zázrak senzačne zvíťazil vo vtedajšom Európskom Pohári Majstrov (dnes liga majstrov). Písal sa rok 1986. Porovnávať umenie víťaza najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže so semifinalistom mládežníckeho turnaja je možno trúfalé, ale pointa ostáva. Dalibor Rožník čelil štyrom penaltovým pokusom futbalistov Ajaxu. Za svoj chrbát nepustil ani jedinú loptu! Naopak, Peciar a Malec boli úspešný a tak, do finále postúpil Trenčín. Vyvrcholenie turnaja je na programe v nedeľu večer.

Ajax Amsterdam – AS Trenčín 2:2, na pok. kopy 0:2
Góly AS: 46. Čögley, 48. Adi
Premenené jedenástky: Peciar, Malec
Nepremenené jedenástky: Hlohovský, Salinas

AS: Rožník – Godál (43. Čögley), Kleščík, Peciar, Valla (43. Malec) – Báez, Štefánik – Hlohovský, Salinas, Kubík (4. Adi) – Depetris

Autor: db, ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa