Aktuality - archiv 27.5.2010

Adrián Guľa predĺžil kontrakt s AS Trenčín

Do realizačného tímu prvého mužstva prichádza aj Marián Zimen.

Adrián Guľa ostáva hlavným trénerom AS aj v nasledujúcom období. S vedením klubu podpísal v predvečer posledného kola aktuálneho ročníka kontrakt na ďalší rok s možnosťou využitia opcie o ďalšie dva. Prvým asistentom sa stáva súčasný kouč výberu do 18 rokov Marián Zimen. Trénerom brankárov ostáva Roman Hodál. O účinkovaní športového riaditeľa Lea van Veena v mužstve sa rozhodne v letných mesiacoch.

Trajektória Guľovej kariéry nabrala raketové tempo. Ešte pred rokom hral aktívne futbal. V lete prijal ponuku Trenčína na post asistenta. Po odchode Vladimíra Koníka, počas jesennej časti, sa stal dočasným trénerom, ktorý mal doviesť mužstvo do zimnej prestávky. Pred jarnou časťou súťaže prijal ponuku na spoluprácu do leta 2010. V týchto dňoch podpisom pečatil spoluprácu s AS na ďalšie obdobie. „Nepočítal som s tým, že to príde ešte v priebehu súťaže. Koncentroval som sa vyslovene na záverečné kolo. Prejavená dôvera ma potešila. Je to pre mňa veľká výzva,“ uviedol krátko po oficiálnom podpisovom akte vývojaschopný kouč. Rozšírenie realizačného tímu víta všetkými desiatimi. „Verím, že spolu s Majom (Zimenom) a samozrejme aj Romanom (Hodálom), dokážeme posunúť výkonnosť hráčov ešte vyššie,“ načrtol plány tréner, ktorý sa už v pondelok zapojí do štúdia "euro prolicencie". Ako poslucháč najvyššieho trénerského vzdelania môže Adrián Guľa trénovať aj mužstvá v najvyššej súťaži.

Rozhodovanie vedenia o trénerovi pre budúci ročník príliš komplikované nebolo. Róbert Rybníček dokonca o prípadnej zmene na významnom poste vôbec neuvažoval. „Pán Guľa urobil počas uplynulého roku veľký progres. Úlohu hráča vymenil bez väčších problémov za post asistenta trénera a s rovnakou rozvahou sa ujal aj kormidla šéfa realizačného tímu. Má dôveru vedenia klubu a všetko pred sebou. Verím, že sa mu bude naďalej dariť zvyšovať športovú a mentálnu úroveň hráčov, ako tomu bolo doteraz a zároveň dosahovať čo najlepšie výsledky,“ vysvetlil generálny manažér AS rozhodnutie pokračovať v spolupráci s bývalým kapitánom Viktorie Žižkov, Púchova či Interu.

Možno práve súčasný hlavný tréner dopomohol tomu, že do prvého tímu sa z mládežníckych štruktúr presunul aj Marián Zimen. „Vlani sme vytiahli do trénerského kolotoča Adriána Guľu. Podľa mňa to bolo dobré rozhodnutie. Podobné pocity mám aj v súvislosti s Mariánom, ktorý pri práci v našom klube s mužstvom osemnástky naznačil svoje schopnosti. Má všetky predpoklady zapadnúť do realizačného tímu a podporiť svojou prácou tento ambiciózny tím. Navyše je Trenčanom, čiže verím, že jeho entuziazmus a zanietenie bude o to väčšie,“ ozrejmil Róbert Rybníček túto voľbu.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa