A-tím 29.7.2022

A-tím | Vózinha doplnil brankársky post, Iliev po operácii

AS Trenčín podpísal zmluvu so skúseným brankárom Josimarom Diasom známym pod futbalovým menom Vózinha. Kapverdský reprezentačný brankár naposledy pôsobil v cyperskom AEL Limassol.

Skúsený gólman prichádza na miesto zraneného Dejana Ilieva, ktorý sa podrobil operácii. Doba rekonvalescencie reprezentanta Severného Macedónska nie je definitívne stanovená, ale tímu bude určite chýbať počas celej jesennej časti Fortuna ligy.

Tridsaťšesťročný Vózinha má na svojom konte takmer šesťdesiat štartov v reprezentačnom drese Kapverd. Dvakrát sa s tímom prebojoval na Africký pohár národov. Národný dres obliekol naposledy v novembri minulého roka, keď bol pri remíze Kapverd proti Nigérii (1:1).

„Pôsobenie v Trenčíne je pre mňa ďalšou šancou a výzvou. Viem, že v mojom veku ponuky prichádzajú ťažšie, preto si to vážim. Chcem klubu pomôcť k jeho cieľom. V tíme sú talentovaní brankári a ja verím, že im môžem odovzdať niečo zo svojich skúseností, ktoré im zatiaľ chýbajú,“ povedal Vózinha.

Okrem cyperskej najvyššej súťaže pôsobil v moldavskom Zimbre Kišinev a portugalskom druholigovom Gil Vicente FC. Najviac času však strávil na Cypre, kde počas piatich sezón odchytal 116 zápasov. AEL vychytal pred tromi rokmi triumf v Cyperskom pohári po triumfe proti APOEL (2:0). Na svojom konte má aj dvanásť štartov v kvalifikačných kolách Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa