Aktuality - archiv 16.6.2010

V dorasteneckom finále triumf Sparty nad Trenčínom

AC Sparta Praha – AS Trenčín 2:0 (1:0).

V prvom ročníku Česko-slovenského pohára dorastencov sa viac darilo českým tímom. Sigma Olomouc zdolala v kategórii mladšieho dorastu MFK Ružomberok 2:1 a v starších dorastencoch triumfovala pražská Sparta, keď vyhrala nad Trenčínom 2:0. Napriek prehre podali zverenci Radúza Dorňáka výborný výkon. V prvom polčase boli dokonca dominantným mužstvom. Sparťania však mali priamejší ťah na bránu a lepší prechod do útoku.

V stredajšom upršanom popoludní sa na štadióne v Myjave hral kvalitný zápas. Už v 3. min unikol po krídle Mišák, jeho center ale Mondek z ťažkej pozície do brány nenasmeroval. V tíme českého šampióna patril medzi najnebezpečnejších hráčov Kraják. V 21. min sa ocitol v dobrej pozícii, Feriančík jeho pokus kryl. Nasledovali dve odpovede aktívneho Mišáka. V oboch prípadoch vyslal ťažko riešiteľné strely, brankár „rudých“ si však s nepríjemnými výzvami poradil. V 35. min hlavičkoval Kraják vedľa. V 40. min rozohrávali Trenčania priamy kop z približne 20 m. Sparťanský múr bol zrejme prekvapený, lebo pred ním si rozostavil svoj múr aj pripravujúci sa strelec Štefánik. Trenčiansky val stál od lopty iba meter. Štefánik si narazil loptu s jedným z členov múru a nepríjemne vypálil. Loptu nevpustil do siete jeden z obrancov Sparty stojaci pri ľavej žrdi. V čase, keď prevaha Trenčanov kulminovala, prišiel úder súpera. V 42. min usmernil Kraják presný center do brány a pražský tím sa ujal vedenia.

Atraktívny zápas sa hral aj po zmene strán. V 58. min poslal do pokutového územia AS výborný center Macháč. Kraják poslal loptu z bezprostrednej blízkosti do Feriančíkovho protipohybu, ale brankár AS reflexívne stihol nohou loptu vyraziť. V tej istej minúte poslal štipľavý pozdrav na opačnú bránu Mondek, lopta priestor troch žrdí tesne minula. Po hodine hry predviedol Feriančík ďalší zázračný zákrok. Tentoraz čelil Jeřábkovej strele z necelých desiatich metrov. V 62. min nasmeroval Bakule strelu do žrde, k odrazenej lopte sa dostal striedajúci Tomášek a svoj prvý dotyk s loptou premenil na druhý gól českého majstra. Záverečnú fázu zápasu poznačilo viacero striedaní na oboch stranách. Napriek tomu sa hral až do záverečného hvizdu zaujímavý duel s výbornými výkonmi na oboch stranách.

AC Sparta Praha – AS Trenčín 2:0 (1:0)
Góly: 42. Kraják, 62. Tomášek, ŽK: 58. Jeřábek – 74. Ivicze

Sparta: Kulovatý – Novák, Hrubý, Krch (76. Kucalas), Čerňan – Bakule, Pavelka, Hong (53. Macháč), Frýdek (66. Barciaga) – Kraják, Jeřábek (61. Tomášek)

Trenčín: Feriančík (69. Draškovec) – Gajdošík Michal (27. Horčičák), Ivicze, Szabó, Bučko (75. Gajdošík Matúš) – Mondek (72. Bartoš), Holúbek, Rybanský, Štefánik, Mišák (69. Trebatický) – Malec (69. Bezák)

Autor: astn, foto: P. Kapusta
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa