A-tím 9.2.2024

A-tím | Ďalší mládežník s prvou zmluvou v AS Trenčín

Talentovaný mládežník Adrián Fiala podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu s AS Trenčín. Prvé futbalové kroky stále len osemnásťročného záložníka odštartovali na juhu Slovenska v OTJ Palárikovo. „Pocity sú super, som veľmi rád, že sa mi podarilo podpísať svoj prvý kontrakt práve tu, s tým cieľom som sem prichádzal,“ povedal po podpise zmluvy Fiala.

Adrián prestúpil do trenčianskej This is my sen Academy v lete 2020 z FC Nitra. Jeho efektivita aj napriek pozícií záložníka patrí k najlepším v našej mládeži. V sezóne 2021/2022 zúročil svoje gólové príležitosti a desiatimi vsietenými gólmi prispel k zisku majstrovského titulu našej U17. V aktuálnej sezóne má na dosah rovnaký ciel a to zisk titulu s tímom do devätnásť rokov, ktorá prečkala zimu na prvej priečke: „Mojim cieľom je aktuálne vyhrať ligu s 19-stkou a opäť si zahrať mládežnícku Ligu majstrov,“ povedal Fiala. Ten túto prestížnu súťaž okúsil už ako sedemnásťročný, keď mal možnosť zasiahnuť do play-off zápasov Ligy majstrov proti aténskemu Panathinaikos FC. Osemnásťročný Fiala však netúži len po zisku prestíže v “devätnástke“, jeho cieľom je odohrať svoje prvé minúty aj v najvyššej slovenskej mužskej súťaži.

Mladý nádejný záložník sa pred rokom predstavil aj v zápasoch zimnej prípravy. Jeho debut proti FK Rača bol ošperkovaný premiérovým gólom za A-tím. „Oproti mládežníckemu futbalu je to skok. Futbal je rýchlejší a po fyzickej stránke súbojovejší. Dá sa to však zvládať, ale treba naďalej pracovať,“ povedal Fiala. Talentovaný mladík rovnako ako jeho spoluhráči Lukáš Mikulaj a Tadeáš Hájovský prešiel cez krídla našej úspešnej akadémie až do mužského futbalu. „V kabíne sa cítim veľmi dobre, myslím si, že ma prijala v poriadku, je to aj kvôli mojim rovesníkom z 19-stky, s ktorými už máme niečo odkopané,“ dodal Adrián.

Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 3.5.2024

Emeka | Chceme nadviazať na naše posledné vystúpenie

Zverencov trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend už 8. kolo nadstavbovej časti Niké...

Fanúšikovia 2.5.2024

Fanúšikovia | Zaži rozlúčku s umelou trávou, prihlás sa na 24-hodinovku

Pre všetkých našich priaznivcov sme pripravili veľkolepú rozlúčku s...

ASTV 1.5.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FK Železiarne Podbrezová

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FK Železiarne...

Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa