Mládež 30.5.2023

Akadémia | Mládežnícke tímy AS sa na turnajoch proti špičkovým súperom nestratili

Naše mládežnícke tímy do desať, jedenásť a šestnásť rokov sa predstavili na turnajoch, na ktorých si zmerali sily s družstvami európskej kvality. Dobre obsadené turnaje priniesli hráčom nové skúsenosti, motiváciu k ďalšiemu napredovaniu a najmä zrkadlo v akých herných činnostiach sa treba zlepšovať.

Naša akadémia do šestnásť rokov sa predstavila na Memoriáli Petra Dubovského v Bratislave, kde zaznamenala dve prehry a rovnaký počet remíz. V turnaji sa stretla so zástupcami z Česka a Poľska, no o konečné umiestnenie musela zabojovať proti domácemu Slovanu Bratislava. 

"V skupine sme sa postupne stretli s dvojicou českých zástupcov FC Zbrojovka Brno, Slaviou Praha a poľským Gornikom Zabrze. Proti Brnu sme odohrali najlepší zápas na turnaji, v ktorom sme získali bod po remíze. Zápasy proti Slavii (1:5) a Górniku (1:2) nám ukázali, v akých činnostiach zaostávame a pokiaľ sa chceme rovnať takýmto súperom, tak sa musíme zlepšiť. V záverečnom zápase proti domácemu Slovanu si chalani siahli na dno svojich síl. Museli zapojiť aj morálno-vôľové vlastnosti. Zápas sa skončil zaslúženou remízou. Rozhodnúť museli penalty, na ktoré sme prehrali 10:11. Ďakujeme za možnosť štartovať na tak kvalitnom medzinárodnom turnaji a verím, že si z neho hráči zoberú do budúcnosti okrem skúseností aj pohľad na to, v akých činnostiach treba pridať a zlepšovať sa, aby boli konkurencieschopní," zhodnotil turnaj tréner Martin Nosek. 

Kategória do jedenásť rokov vycestovala do susedných Čiech, kde vo Františkových Lázniach prebiehal turnaj MiniEuro U11 hostiaci tímy svetovej kvality. Účastníkmi boli kluby ako Red Bull Lipsko, Legia Varšava, FC Porto, Ajax Amsterdam, Bayern Mníchov, Yokohama alebo Manchester United. Po turnaji This is my sen organizovaného klubom AS Trenčín si tak naša akadémia mohla zmerať sily s ďalšími špičkovými tímami. Napokon si na konto pripísali zhodne tri výhry, tri prehry a tri remízy. Najväčšia radosť našej akadémie vypukla po výhre 1:0 nad akadémiou Manchestru United, keď jediný gól stretnutia vsietil Maxim Pavlík. V akadémií tímu z britských ostrovov pritom hral aj syn svetoznámeho futbalistu Wayne Roonyho. 

"Turnaj hodnotím veľmi pozitívne. Mohli sme sa porovnať so špičkovými akadémiami, ktoré ukázali veľkú kvalitu z pohľadu komplexnosti hráčov, dynamiky, práce s loptou, či taktického myslenia. Toto porovnanie nám ukázalo, že sme konkurencieschopní. Taktiež nám nastavili zrkadlo nedostatkov, na ktorých musíme zapracovať v tréningovom procese. Z pohľadu výsledkov som príjemne prekvapený. Postúpili sme z ťažkej základnej skupiny v konkurencii Lipska, Manchestru, Paríža, Legie a Gentofte s troma výhrami, jednou remízou, prehrou a skóre 4:2 do zlatej skupiny najlepších šesť tímov. V nej sme žiaľ uhrali len dve remízy proti Parížu a víťazovi turnaja Ajaxu Amsterdam. FC Porto, Bayern Mníchov či japonská Yokohama boli nad naše sily. Verím že pre chalanov to bude veľká motivácia do ďalšieho tréningového procesu. Za mňa z pozície asistenta trénera im vyslovujem veľkú pochvalu za dodržiavanie taktických pokynov, za to že išli na dno svojich fyzických a morálnych síl a za skvelé individuálne výkony viacerých hráčov a brankárov, čo sa spojilo do kompaktnosti celého tímu," povedal po turnaji asistent trénera Vladimír Weldl. 

U10 vycestovala do maďarskej Budapešti, kde sa zúčastnila prvého ročníka turnaja Youth Cup, kde sa predstavila proti tímom z Česka, Ukrajiny a Maďarska. Na turnaji zaznamenali štyri výhry, osem prehier a dve remízy. 

"Chlapci sa zúčastnili na prvom ročníku turnaja Budapest Youth Cup U10, kde sa odprezentovalo tridsaťdva tímov z desiatich krajín Európy. Hralo sa na umelej tráve, na desiatich ihriskách vo veľkom teple. Aj napriek problémom so skladaním nominácie pre povinnosti chlapcov a ochorenie niekoľkých tesne pred turnajom, sme sa skvele popasovali so súpermi. Prvý deň sme odohrali sedem zápasov v základnej skupine. Postúpili sme do bronzovej skupiny. Na druhý deň nás čakali ďalšie náročné stretnutia. Chlapci zanechali napriek niekoľkým prehrám výborný dojem. Získali pár cenných skalpov. Prezentovali sme sa bojovným a tímovým výkonom. Ukázali veľký progres na medzinárodnej úrovni. Veľká vďaka patrí aj rodičom za servis a neúnavne povzbudzovanie počas celého turnaja," povedal tréner U10 Juraj Chmelina. 

MEMORIÁL PETRA DUBOVSKÉHO U16
AS Trenčín - Zbrojovka Brno 1:1
Gól | Slovák
AS Trenčín - Slávia Praha 1:5 
Gól | Baravelli
AS Trenčín - Gornik Zabrze 1:2
Gól | Baravelli
AS Trenčín - Slovan Bratislava 1:1
Gól | Baravelli

MINI EURO U11 
AS Trenčín - Red Bull Lipsko 0:1
AS Trenčín - Legia Waršava 2:1
Góly | Pavlík 2
AS Trenčín - Manchester United 1:0
Gól | Pavlík
AS Trenčín - RC Joinville 0:0
AS Trenčín - Gentofte 1:0
Gól | Verchola
AS Trenčín - FC Porto 0:3
AS Trenčín - Ajax Amsterdam 0:0
AS Trenčín - Bayern Mníchov 1:4
Gól | Pavlík
AS Trenčín - RC Joinville 0:0
AS Trenčín - Porta Yokohama 0:1

YOUTHCUP U10
AS Trenčín - Wiener SC 1:1 
Gól | Vargončík
AS Trenčín - Slovan Bratislava 2:3 
Góly | Vargončík, Kuchta
AS Trenčín - FC Kisvarda 3:0
Góly | Schlesinger, Kuchta, T. Chovanec
AS Trenčín - Dinamo Kyjev 1:6
Gól | Franko
AS Trenčín - DVSC Debrecin 1:3
Gól | T. Chovanec
AS Trenčín - FC Fönix Szekesfehervar 2:1
Góly | Vargončík, F. Chovanec
AS Trenčín - MŠK Žilina 0:1
AS Trenčín - NK Osijek 1:5
Gól | T. Chovanec
AS Trenčín - FC Spartak Trnava 3:1
Góly | Vargončík, Pleva, Znášik
AS Trenčín - Baník Ostrava 1:1
Gól | T. Chovanec
AS Trenčín - UTE Budapešť 0:3
AS Trenčín - FC Fönix Szekesfehervar 2:0
Góly | F. Chovanec, Znášik
AS Trenčín - Veszprem 0:1
AS Trenčín - CFT Academy 0:1

Autor: tims
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa