ASTV 18.12.2023

Akadémia | Štvrté miesto U12 na medzinárodnom turnaji

Náš mládežnícky tím do dvanásť rokov sa cez víkend zúčastnil medzinárodne obsadeného turnaja Žilina Cup. Čelili tak kvalite tímov z Poľska, Anglicka, Česka, ale aj niekoľkým tímom zo Slovenska. Naša "dvanástka" sa medzi tímami z Európy nestratila a napokon obsadila krásne štvrté miesto.

V základnej skupine sa naša "dvanástka" predstavila v piatich zápasoch, v ktorých sa z výhry tešili až trikrát. V úvodnom zápase zdolali poľský Gornik Zabrze 4:2. K víťazstvu prispel dvoma presnými zásahmi Cifranič. Po výhre v prvom zápase si zmerali sily s CFT Academy, ktorú taktiež zdolali tesným jednogólovým rozdielom. Poslednú výhru v základnej skupine zaznamenali proti domácej MŠK Žilina, v zápase padlo až päť gólov, z ktorých tri vsietil náš celok. Okrem toho, zaznamenali remízu 2:2 proti RSC Hamsik Academy a jedinú prehru na konto si pripísali po zápase s anglickým Liverpool FC. V tomto zápase sa našej U12 nepodarilo ani skórovať. Tri výhry a remíza stačila našej akadémií k postupu do Zlatej skupiny. Tu si v prvom zápase zmerali sily s českým 1. FC Slovácko, ktorému napokon podľahli 0:3. V ďalšom zápase sa opäť predstavili proti CFT Academy. Tesnú výhru zo základnej skupiny však nezopakovali a výsledok tentokrát hral v prospech súpera. V poslednom stretnutí odohrali derby s tímom ŠK Slovan Bratislava. Zápas skončil remízou 1:1. 

"Do turnaja sme vstúpili veľmi dobre, dvomi víťazstvami proti Gorniku Zabrze a CFT Academy. Následný zápas proti anglickému FC Liverpool sme síce prehrali 2:0, ale chlapci svojim výkonom dokázali, že sa môžeme porovnávať aj s takýmto veľkoklubom. Zvyšné zápasy v skupinovej fáze sme vyhrali s MŠK Žilina 3:2 a remizovali 2:2 s Hamsik Academy. Základnú skupinu sme vyhrali a postúpili medzi 4 najlepšie tímy na turnaji. Druhý deň sme začali prehrou s FC Slovácko, kde súper zaslúžene zvíťazil. Posledné dve stretnutia boli ako na emočnej hojdačke, kde sme prehrali 1:0 s CFT Academy, keď 15 sekúnd do konca zápasu vsietil súper rozhodujúci gól a následne z prvej akcie proti Slovanu Bratislava sme strelili asi najkrajší gól turnaja na 5 prihrávok z prvého dotyku až do prázdnej brány. Celkovo sme obsadili štvrté miesto a nechali za sebou tímy ako Liverpool a Hertha Berlín. Som veľmi hrdý na chalanov akú hru počas turnaja predvádzali," povedal tréner Martin Dzurilla. 

ŽILINA CUP U12

AS Trenčín - Gornik Zabrze 4:2
Góly | Cifranič 2, Števanka, Bondra
AS Trenčín - CFT Academy 1:0
Gól | Bondra
AS Trenčín - Liverpool FC 0:2
AS Trenčín - MŚK Žilina 3:2
Góly | Cifranič, Ďuriš, Halás
AS Trenčín - RSC Hamsik Academy 2:2
Góly | Cifranič, Bondra
ZLATÁ SKUPINA

AS Trenčín - 1. FC Slovácko 0:3
AS Trenčín - CFT ACADEMY 0:1
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 1:1
Gól | Bondra
Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 27.4.2024

Niké liga | Vysoké víťazstvo na ihrisku Skalice zásluhou štyroch rôznych strelcov

Zverenci trénera Iliju Stolicu vyhrali na ihrisku MFK...

ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa