Aktuálne 31.3.2023

Gajdoš | Výkony z reprezentácie chcem preniesť do ligových zápasov

Slovenskí futbalisti do 19 rokov sa zúčastnili turnaja kvalifikácie majstrovstiev Európy v írskom Waterforde. Aj napriek výborným výsledkom im postup ušiel, keď chýbal jediný gól. V reprezentačnom tíme sa okrem Artura Gajdoša blyslo aj niekoľko ďalších odchovancov akadémie AS Trenčín. Spoločne s ním bojovali o postup na šampionát Šimon Mičuda, Samuel Bagín a Ľuboš Praženka.

V turnaji sa naši "sokolíci" predstavili proti Írsku, Grécku a Estónsku. V úvodnom stretnutí zdolali domáci tím 2:1, keď prvý gól stretnutia padol až v 81. minúte z kopačky nášho stredopoliara Artura Gajdoša. Ten sa napokon gólovo presadil hneď štyrikrát. Vo vyrovnanom stretnutí proti postupujúcemu Grécku (1:1) vsietil jediný gól Slovenska. "Ani jedno zo stretnutí nebolo ľahké. Prvý zápas sa hral v ťažkých podmienkach. Bol prevažne vyrovnaný, ale nakoniec sme ho zvládli my. Bolo to výborné víťazstvo. Nakoplo celé mužstvo. Pred zápasom proti Grécku sme vedeli, že ak vyhráme, tak sme postupujúcim tímom. Do vedenia sme išli v druhom polčase a dúfali sme, že to dokážeme udržať, no nepodarilo sa. V závere mohli strhnúť triumf na svoju stranu, ale chýbalo nám šťastie. Remízu sme brali, pretože súper bol naozaj kvalitný," povedal Gajdoš.

Artur Gajdoš: "Forma z reprezentácie ma motivuje aj do pokračujúcej ligy. Spoločne so spoluhráčmi z Trenčína Samuelom Bagínom a Šimonom Mičudom sme tímu pomohli z pozície lídrov. Chceme si to preniesť aj do ligy."

V poslednom zápase čakal Slovákov celok z Estónska. Okrem nás boli hre o postup Gréci. Estónsko sme zdolali 3:1 aj vďaka dvom presným zásahom nášho odchovanca. "Do druhého polčasu sme išli s tým, že gól určite dáme a tak sa aj stalo. Vyhrávali sme 2:0 a potom sme mali šancu na 3:0, no inkasovali sme. Chceli sme sa ešte pokúsiť o zázrak no podarilo sa nám streliť len jeden gól, ale potrebovali sme dva." Aj napriek víťazstvu o postupe Grécka rozhodlo lepšie skóre. "Vypadnutie skrz jeden gól mrzí o to viac. Boli sme tak blízko," dodal Gajdoš.

Náš stredopoliar sa stal ťahúňom slovenskej reprezentácie a svojimi štyrmi vstrelenými gólmi patril k lídrom efektivity celého turnaja. "Tréner ma zobral do reprezentácie, aby som skóroval. Ja som chcel pomôcť tímu gólovo, ale aj výkonmi. Forma z reprezentácie ma motivuje aj do pokračujúcej ligy. Spoločne so spoluhráčmi z Trenčína Samuelom Bagínom a Šimonom Mičudom sme tímu pomohli z pozície lídrov. Chceme si to preniesť aj do ligy. Ľuboš Praženka, ktorý je o rok mladší, do zápasov nezasiahol. Napriek svojmu veku však robil výbornú konkurenciu chalanom v tíme."

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa