Mládež 13.6.2024

U19 | Hrdinský výkon a slzy sklamania po dramatickom penaltovom rozstrele

Dramatickejšie finále si snáď ani nemožno priať. "Devätnástka" AS Trenčín bojovala vo finále Česko-slovenského pohára do posledných sekúnd. Nakoniec podľahla AC Sparta Praha po remíze v riadnom hracom čase 2:2 až po penaltovom rozstrele. Slzy sklamania sa miešali s hrdosťou na predvedený výkon, ktorý ukázal obrovský charakter a potenciál nášho tímu.

Trenčín vstúpil do finálového zápasu aktívne a vypracoval si niekoľko gólových príležitostí. Tlak pred sparťanskou bránou však naši hráči nedokázali zúročiť. "V kabíne sme si povedali, že nechceme vidieť iný AS Trenčín ako počas sezóny. Chceli sme sa prezentovať aktívnym futbalom so šancami, silou na lopte a dobrými individuálnymi výkonmi. Výsledok nás však mrzí," povedal tréner Marek Ďanovský. Ten doviedol starší dorast po dvoch rokoch opäť k zisku majstrovského titulu. Ambície po jednoznačnom víťazstve v dorasteneckej súťaži s trinásťbodovým náskokom boli vysoké. "Mali sme cieľ zvládnuť tento zápas," povedal po stretnutí tréner U19, ktorého doplnil kapitán Tadeáš Hájovský: "Boli sme lepším tímom. Mali sme niekoľko šancí, ale asi nám chýbalo aj trochu šťastie."

Aj napriek dvojgólovému vedeniu pražskej Sparty bojovala naša "devätnástka" až do záverečných minút. Odvrátenie nepriaznivého stavu odštartoval práve kapitán, ktorý využil chybu pražskej obrany a znížil výsledkový rozdiel. Gól Hájovského povzbudil náš mladý tím ešte viac. Spartu sme dostávali pod neustáli tlak.

Príležitosti sa chopilo niekoľko hráčov, ktorí ukázali svoj potenciál a potiahli tím. "Zápas nám ukázal lídrov, ktorí zodpovednosť zobrali na seba. Je veľmi pozitívne, že sme vychovali takých hráčov. Výkony ostatných sa nabaľovali na lídrov," potvrdil Ďanovský. Tlak nášho tímu však pretrvával celé stretnutie a chuť odvrátiť prehru rástla blížiacim sa záverečným hvizdom. Päť minút pred koncom napokon vyrovnal Nicolas Kapuš a poslal zápas do kopov z bieleho bodu. O víťazovi rozhodla až siedma séria penált.

Autor: tims
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 11. kolo, 19.10.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:30
NIKÉ LIGA, 12. kolo, 27.10.2024
AS Trenčín - FC Spartak Trnava
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 22.10.2024

UEFA Youth League | Súper má veľmi úspešný ročník

Našu majstrovskú „devätnástku“ čaká už tento týždeň 2. kolo Mládežníckej Ligy Majstrov. V...

Fotogalérie 20.10.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo stretnutia 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica (2:1).

ASTV 20.10.2024

ASTV | Zostrih z 11. kola Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu 11. kola Niké ligy AS Trenčín - MFK Skalica (2:1).

A-tím 19.10.2024

Holúbek | Teraz sú najdôležitejšie body

Náš tím si po obetavom výkone celého mužstva pripísal druhú výhru v tejto sezóne. Jedným z hrdinov...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  mattoni  aarsleff  arena ostrov  laugaricio  bestwebsiteservice.com  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa fajntricko  dobrota