This is my sen 28.4.2023

Akadémia | Štartuje This is my sen 2023, obhajcom Hajduk, opäť pricestoval aj Liverpool FC

Už počas tohto víkendu nás čaká deviaty ročník turnaja "This is my sen" hráčov do jedenásť rokov. Ten prináša opäť skvelé obsadenie. Pod Čákovým hradom sa od poiatka do nedele predstaví šestnásť tímov zo siedmich krajín. Chýbať nebudú veľké európske značky, ale ani domáca špička.

Najväčšími lákadlami tohto ročníka turnaja je trojica Liverpool FC, Club Bruggy a obhajca minuloročného triumfu Hajduk Split. Všetky tri kluby sa na turnaji predstavia druhý rok v rade, keďže minuloročný štart zaujal zodpovedných v dotknutých akadémii nielen svojim formátom, ale aj kvalitou organizácie a v neposlednom rade športovou strán.

Najlepšie obsadený turnaj tejto vekovej kategórie v regióne opäť privíta slovenskú špičku. Náš domáci tím doplní ďalších šesť tímov spod Tatier. O cennú trofej sa tak pobijú hráči z najlepších akadémií na Slovensku.

Chýbať nebudú nádeje z ŠK Slovan Bratislava, MŠK Žilina, MFK Ružomberok, DAC 1904 Dunajská Streda, FC Spartak Trnava. Šancu predstaviť sa na turnaji dostane opäť aj družstvo pod hlavičkou Futbalovej akadémie Trenčianskeho kraja (FATK), ktorej zakladajúcim členom je aj AS Trenčín. Spoločne vystupujú pod touto značkou aj kluby z Dubnice, Púchova, Nového Mesta nad Váhom, Partizánskeho, Bánoviec nad Bebravou a Myjavy.

"Sme radi, že sa nám podarilo dať dokopy tímy z najlepších slovenských akadémií. Treba povedať, že aj toto je jedno z posolstiev turnaja. Chceme, aby najlepší mladí futbalisti na Slovensku mali aj v domácich podmienkach možnosť stretávať sa s kvalitnými súpermi a nemuseli za nimi cestovať stovky kilometrov," povedal riaditeľ turnaja a šéftréner prípraviek This is my sen Academy Miroslav Karas.

Česko bude zastupovať absolútna špička z krajiny našich západných susedov. Pod Čákov hrad zavíta Slavia Praha, Sparta Praha a Baník Ostrava. Maďarsko ponúkne tento rok jedného zástupcu a Poľsko dvoch. Naši južní susedia pošlú pod Čákov hrad MTK Budapešť a severní Slask Wroclaw spoločne s Górnikom Zabrze. Poľsko sa zatiaľ netešilo z prvenstva na This is my sen ani raz. Ostatní dvaja susedia majú na svojom konte jeden triumf. Česko sa radovalo v roku 2018 po víťazstve Slavie Praha a Maďarsko o rok skôr vďaka Ferencvárosu.

Turnaj This is my sen U11 je jedným z najlepšie obsadených turnajov tejto vekovej kategórie v našom regióne. V minulosti na ňom štartovali Ajax Amsterdam, Valencia CF, Fenerbahce SK, West Ham United, SSC Neapol, Juventus alebo AS Rím.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa